nemojte da odustajete

U obavezama ste do guše: Ovih 7 trikova za motivaciju poguraće vas napred!

Probajte sedam lakih načina da sami sebe inspirišete da se pokrenete sa mrtve tačke

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Odlaganje obaveza od danas do sutra vremenom može da dovede do nagomilavanja nedovršenih zadataka, koji nas potom opterećuju i stvaraju osećaj da nećemo moći da se uhvatimo u koštac sa njima.

 

Za pronalaženje motivacije za rešavanje problema potrebno nam je samo malo organizacije i samodiscipline, a uz pomoć sledećih saveta biće vam lakše da se pokrenete.

 

One su promenile svet: Uspešne žene kao inspiracija i motivacija (VIDEO)

 

Zamislite svoj uspeh

foto: Shutterstock

Zamislite sebe kako uspešno zavšravate određeni zadatak. Provedite pet minuta zatvorenih očiju zamišljajući kako se osećate, kako će izgledati rezultat i kako je sjajno prošao proces.

 

Mozak ne ume da napravi razliku između dobro zamišljene misli i stvarnosti, tako da će, na nekom nivou, vaš mozak misliti da ste već obavili zdatak, što ceo (za sad neostvareni) proces olakšava. Zamišljanje pozitivnog ishoda će da vas uzbudi i inspiriše da preduzmete prvi korak ka akciji

 

Planirajte unapred

 

Napravite listu prioriteta, odnosno najvažnijih stvari koje morate da obavite. Fokusirajte se na najvažnije stvari svaki dan tako što ćete da naprvite listu do pet obaveza za svaki dan, a potom ih stavite u kalendar.

 

Prevarite sebe

foto: Profimedia

Prevarite sami sebe tako što ćete napraviti lažne rokove na kalendaru, da biste mogli smirenije da započnete sa nekim zadatkom, mnogo pre nego što je potrebno. Na ovaj način, uz prisustvo pravih i lažnih, teže je da izbegnete obaveze.

 

Neka vas inspirišu drugi ljudi

 

Nađite inspiraciju za trenutke kada imate osećaj da nemate snage da nastavite dalje. Na primer, neka vas inspirišu snažne žene koje su postigle velike stvari, čitajte inspirativne citate jakih žena ili gledajte intervju sa nekom osobom kojoj se divite. Ako krenete da gubite motivaciju, ovo može da vas vrati na pravi put.

 

Izbegavajte stvari koje vam skreću pažnju

foto: Profimedia

Isključite stvari koje vam skreću pažnju: telefon, mejl, društvene mreže, tako da usmerite pažnju na jedan zadatak kojim se bavite. Um brže obavlja zadatake kada ne pokušavate da obavljate više stvari u isto vreme.

 

Prestanite da čekate

 

Prestanite da čekate savršeno vreme ili savršenu priliku. Verovatno nećete moći odmah da završite ceo zadatak, ali izdvojite petnaest minuta kako biste obavili jednu stvar koja je deo nekog većeg projekta. Bolje nego da čekate dok ne budete imali vremena da obavite ceo veliki zadatak, svaki dan obavite manji korak koji vodi ka krupnijem cilju.

 

Izaberite nagradu

foto: Shutterstock

Svi volimo da očekujemo nešto, pa podstaknite sebe nagradom: masažom, večerom sa prijateljima, večeri posvećene gledanju omiljene serije ili času joge. Zamišljanje nagrade na kraju tunela od obaveza može da nam pomogne da dostignemo cilj ili ispunimo određeni zadatak.

 

Ostavite za sobom loše navike: Ovo je jedina tajna sigurnog uspeha!

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...