SAVETUJU JEDNO, A ISTINA JE DRUGAČIJA

Naučno dokazano: Spavanje na pamučnoj posteljini izaziva ubrzano starenje kože!

Istraživanja pokazuju da spavanje u pamučnoj posteljini izaziva ubrzano starenje kože, dok postoje materijali koji čuvaju vlažnost i kolagen

Zanimljivosti 21.09.2018. - 13:34h Autor: republika.rs
Foto: Shutterstock

Svi vole da spavaju u svežoj i mirisnoj, pamučnoj posteljini, ali od toga postoji nešto bolje i korisno u isto vreme, jer naučnici tvrde da spavanje u svilenoj posteljini ima brojne impresivne prednosti za lepotu, uključujući sprečavanje bora i sprečavanje opadanja kose.

 

- Svilena vlakna su manje upijajuća od mnogih drugih materijala, tako da mogu pomoći da održite vlažnost kože, ne koristeći skupe proizvode za negu lica i kose. Svilena vlakna imaju svojevrsnu "anti aging" magiju - objašnjava Fiona Stjuart, CEO i osnivač "Slip-a".

 

Kao što svi znamo, starenje kože zaustavlja proizvodnju kolagena i izaziva gubitak elastičnosti. To znači da kada spavamo i stavljamo glavu na jastuk, bore počinju da se formiraju od pritiska i trenja između kože i materijala, odnosno pamuka.

 

Dok pamuk ima veliku stopu apsorpcije i ubrzava starenje, svilena posteljina produžava mladalački izgled.

 

- Kompanija "Slip" koristi svilu koja je naučno testirana kako bi apsorbovala manje kreme za lice i stvorila 43 odsto manje trenja, u odnosu na pamučne jastučnice - kaže Fiona.

 

Izgledajte mlađe sada i zauvek: 9 trikova kako da izbrišete bore na prirodan način!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs