Poslušajte ove savete

Živite najbolji mogući život: Sedam saveta za oslobađanje od loših emocija i osećanja!

U kom god segmentu života posrnuli, vreme je da se dignete na noge i vratite na pravi put, a to možete efikasno postići uz pomoć sledećih saveta

Zanimljivosti
18:12h Autor:
Foto: Shutterstock

Kako biste živeli najbolji mogući život, potrebno je da se mentalno resetujete od svih negativnih emocija i uticaja.

 

1. Dišite duboko

 

Svako jutro kada se probudite, otvorite prozor i pet puta duboko udahnite i izdahnite. Tako ćete postići izbacivanje ustajalog vazduha iz pluća koji se nakupio tokom noći, a vi ćete se osećati bolje i svežije jer će vas svež vazduh razbuditi. Ako usred dana primetite da ste napeti, ljuti ili živčani, ponovite jutarnji ritual i odmah ćete se osećati bolje i smirenije.

 

2. Provedite što više vremena na otvorenom

 

Što više vremena provedete šetajući prirodom, to bolje. Miris šume ili sveže pokošene trave umiriće vas i pročistiti vaše misli. A i vaša kičma će vam biti zahvalna što ste umesto sedenja ili ležanja odabrali da se krećete.

 

Prepoznajte lažnog prijatelja: Ako uočite ovih 7 znakova, bežite glavom bez obzira!

foto: Shutterstock

3. Pišite dnevnik

 

Ponekad će vas smiriti prenošenje osećanja na papir. Izbacite iz sebe sve što ne želite nikome da kažete ili ne možete zbog bilo kog razloga i izbacite svu negativnu energiju i sva negativna osećanja iz vašeg tela.

 

4. Udaljite se od izvora stresa što je više moguće

 

Primetite da li je vaš glavni izvor stresa određena osoba, posao ili bilo šta slično, pokušajte što je više moguće da se udaljite od te negativne tačke. Ako primetite da vas vaš posao mentalno i fizički preterano iscrpljuje, razmislite o promeni radnog mesta.

 

Ostavite za sobom loše navike: Ovo je jedina tajna sigurnog uspeha!

foto: Shutterstock

5. Napravite listu omiljenih pesama

 

Život bez muzike većini ljudi je nezamisliv, što je potpuno razumljivo, i poželjno je služiti se muzikom kao terapijom. Stoga ne bi bilo loše kada biste napravili listu vaših omiljenih pesama koje vas vesele, inspirišu i podižu vam nivo energije.

 

6. Okružite se pozitivnim ljudima

 

Okružite se ljudima koji vas podržavaju u ostvarenju vaših snova i koji su tu za vas. Vreme provodite u što pozitivnijem okruženju koje vas podstiče da budete srećna i zadovoljna osoba.

 

7. Posvetite se nečemu što volite

 

Uvek radite nešto što vas čini srećnima. Ako to nije konkretno vaš posao, pronađite hobi, volontirajte ili počnite da se bavite sportom koji vas privlači. Mogućnosti je zaista bezbroj.

 

Niko više neće uspeti da vas laže: Naučite da analizirate govor tela!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...