Sukob nauke i religije

Zašto nauka kategorično tvrdi da život posle smrti ne postoji: Priznati astronom objašnjava!

Tvrdnje da neka vrsta svesti opstaje nakon što naša tela umru i raspadnu se nailaze na važnu prepreku, kaže dr Kerol

Zanimljivosti
15:36h Autor:
Zašto nauka kategorično tvrdi da  život posle smrti ne postoji: Priznati astronom objašnjava!
Foto: Profimedia

Nauka nam je podarila vredne darove poput lekova, interneta i putovanja na drugi kraj sveta za svega nekoliko sati, ali i ona ima svoje negativne strane, pogotovo ako spadate u religiozne ljude.

Jedan naučnik tako tvrdi da bi trebalo da prihvatimo činjenicu da nema života nakon smrti i jednostavno nastaviti sa životima.

Naime, Šon Kerol, profesor astronomije i fizike na Institutu za tehnologiju u Kaliforniji tvrdi da su "zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti objašnjeni".

Dr Kerol naglašava da bi za postojanje zagrobnog života ljudska svest morala da bude odvojena od tela. Ali, naša svest građena je od niza atoma i elektrona.

"Tvrdnje da neka vrsta svesti opstaje nakon što naša tela umru i raspadnu se nailaze na važnu prepreku - zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti su objašnjeni. Ne postoji način na koji bi ti zakoni dozvolili da informacije sačuvane u našoj svesti opstaju nakon što telo prestane da postoji", objašnjava Kerol.

I na kraju, on se poziva na teoriju kvantnog polja koja tvrdi da za svaku vrstu čestice u svemiru postoji jedno polje - jedno za elektrone, jedno za fotone i jedno za svaku drugu česticu.

"Da postoji neka vrsta zagrobnog života, ispitivanja polja već bi otkrila ona za "čestice duše"", zaključuje Kerol.

Muž i sin joj poginuli u udesu: Mališana vratili u život, pa majci rekao nešto neverovatno! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs