Od 13. juna do 20. jula

Pokreni novi život, ne boj se promene: Evo šta da uradite za sreću dok je mlad Mesec u znaku Blizanaca!

Mlad Mesec je slika novog rađanja, slika novog života, slika novog početka, a evo šta nam horoskop predviđa za energiju mladog Meseca u znaku Blizanaca

Zanimljivosti
10:38h Autor:
Pokreni novi život, ne boj se promene: Evo šta da uradite za sreću dok je mlad Mesec u znaku Blizanaca!
Foto: Shutterstock

Mlad Mesec u znaku Blizanaca dogodiće se danas, 13. juna, u 20 i 45 časova po srednjeevropskom vremenu. A šta je zapravo mlad Mesec i zašto je toliko važna ova pojava? Krenimo redom, mlad Mesec prva je faza od ukupno 11 faza Meseca, koliko su ih poznavali astrološki autori u predrenesansnom periodu.

Mlad Mesec označava početak jedne nove faze. Ova faza se naziva lunacijom. Uticaj mladog Meseca je do 12 stupnjeva, što vremenski označava period od oko 20 sati. Obzirom da Mesec podrazumeva oko 70-80 posto svih zbivanja na planeti Zemlji, odnosno na planu naše ličnosti i života, jako je važno na pravi način postupiti, kada se nađe fazi mladog Meseca. Takođe, ova faza je predznak svih daljih zbivanja. Vladar faze mladog Meseca je planeta u kome se nalazi Mesec.

O uticaju mladog Meseca u Blizancima, u vremenu od večernjih sati, 13. juna, do kasnih podnevnih sati, 14. juna 2018.godine.

Sadašnji mlad Mesec se nalazi u znaku Blizanaca, dok je vladar ove faze Merkur. Važno je naglasiti to da će se ovaj mlad Mesec nalaziti u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Capella, koja označava sreću, bogatstvo i proročke sposobnosti. Vrlo značajno je i to što je Merkur promenio znak, tačnije nalaziće se tada na 3. stepenu znaka Raka.

Kao i prethodna dva mlada Meseca, i sada će energija biti izuzetno pozitivna. Misli su žive i brze. Pregršt ideja, koje svakako treba dobro ubeležiti, kako se ne bi zaboravile. Izražena je želja i težnja za novim poduhvatima i promenama. Velika je potreba za pričom, živom rečju. Na koju god stranu da se okrenete čujete pregršt glasova, koji prerastaju u jednu, pravu galamu.

Evo šta vam numerologija predviđa u junu: Izračunaj svoj broj i saznaj kakve promene stižu!

foto: Shutterstock

Sredstva komuniciranja i društvene mreže su u fazi usijanja. Prodavaonice i servisi mobilnih telefona i računara rade punom parom, samo razlozi nisu tako delikatni, kao što su bili u prošle dve nedelje. Sklapaju se nova, prijatna poznanstva. Sve je puno života. Na licima ljudi se da videti velika radost. Svi su užurbani, ali ne zbog opterećenja da li će stići na vreme, već zbog izražene hiperaktivnosti koja je sinonim za znak Blizanaca.

Ovo je dan masovne kupovine, veliki redovi su u prodavnicama i na kasama. Gužva je svugda neizbežna, ali ne podnosi se tako teško. Čak i da vas iznervira, to je samo na tren.

Kako je Merkur u znaku Raka, kod mnogih je velika želja za druženjem sa članovima porodice i uživanjem u toplini porodičnog doma. Mnogi će sa članovima porodice planirati zajedničko letovanje ili proslavu važnog dana koji dolazi. Pružaju se odlične prilike za razrešenje svih nesporazuma u domu ili porodici. Pravi je trenutak za generalno spremanje doma, uređivanje i dekoraciju, zatim kupovinu novih uređaja, popravku onih koji ne rade dobro. Zatim, ovaj period je jako povoljan za sve aktivnosti sa papirologijom, nekretninama i prevoznim sredstvima.

Vreme je za magiju promena

U školama, na fakultetima, u bibliotekama i svim drugim mestima za edukovanje, atmosfera je živa i napeta, ali opet odiše nekakvom pozitivom. Nastavnici i profesori su raspoloženi, spremni su progledati kroz prste i ne škrtare sa lepim ocenama. Tako, ukoliko ste đak, student, ili pohađate nekakav edukacijski program, svim mukama iz prošlosti je kraj, a ukoliko razmišljate o izboru škole ili početku pohađanja nekog edukativnog programa, donesite odluku, bez kalkulisanja, i znajte da je najbolja za vas.

Horoskop otkriva: Koja slabost sprečava svaki horoskopski znak da pronađu pravu ljubav?

foto: Shutterstock

Mlad Mesec je slika novog rađanja, slika novog života, slika novog početka. Uzevši u obzir da su i bukvalno sve druge astrološke pozicije stabilne, savet je da obavezno isplanirate i donesete čvrstu odluku, vezano uz sve što želite započeti.

U slučaju da ste nezadovoljni svojim životom, iskoristite ovu snažnu misaonu energiju Merkura i Blizanaca, pa proanalizirajte šta je to što vas ometa u sreći, i pritom budite maksimalno iskreni prema sebi. Možda ne možete uticati na to što vas frustrira, i u tom slučaju ne preostaje vam ništa drugo nego da stavite fokus na ono što vam predstavlja zadovoljstvo.

Ako pak možete uticati na to što vas frustrira, dajte sve od sebe i rešite to. Glavna poruka ovog perioda, kao i perioda čitave lunacije, koja traje od 13. juna do 12. jula, glasi – Promene su te koje životu daju sadržaj, pa dajte sve od sebe te promenite sve što možete i osećate da treba. Bez ikakvog straha! Verujte – Ovog puta uspeh neće izostati. Sve teče.

Nekoliko bitnih stvari koje trebate učiniti na dan mladog Meseca:

Napravite svoju novu listu želja, planova i ciljeva. Podelite ih na kratkoročne, srednjoročne i dugoročne. To će doprineti boljoj organizaciji, a time i daleko lakšem, jednostavnijem i srećnijem ostvarenju vaših želja, planova i ciljeva.

Kupite sebi nešto lepo. Obradujte sebe.

Ljubavni horoskop za jun 2018: Bikovi ne treba da donose važne odluke, Vage da budu oprezne!

foto: Profimedia

Jako je dobar dan, zapravo najbolji u mesecu za odlazak kod frizera, kao i na sve vidove estetskih tretmana.

Kako je mlad Mesec u Blizancima, obavezno kupite neku knjigu. Čitanje obogaćuje naš doživljaj života, pa ako ste ga zanemarili, vratite mu se, upravo u ovaj dan.

Pomozite i darujte nekoj od organizacija koje se bave pravima dece i mladih, kao i njihovom edukacijom, ili vrtiću, školi, biblioteci i slično.

Afirmacija u periodu mladog Meseca u Blizancima glasi:

Emocije su pokretač svih zbivanja i procesa u našim životima. One snažno utiču na naše misli, pa da bismo živeli srećnim i ispunjenim životom, trebamo izabrati pozitivne misli. Biram da na život gledam kao mozak sačinjen od stalnih, pozitivnih promena. Ne bojim se promena. Prepoznajem svaku i uživam u njoj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs