Važno je znati

Operite patike u veš mašini: Uz pomoć ovih trikova se sigurno neće oštetiti!

Dobro zapamtite ove korake

Zanimljivosti
Autor:
Operite patike u veš mašini: Uz pomoć ovih trikova se sigurno neće oštetiti!
Foto: Profimedia

Ukoliko patike operete u mašini, vratićete im blistavost i sjaj kao kada su tek kupljenje. Međutim, iako sve to deluje jednostavno, važno je da znate trikove uz koje se vaša omiljena obuća neće oštetiti.

Evo kako da ih zaštitite da ne dođe do oštećenja:

1. Veče pre pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru. Kada ustanete uklonite sodu.

2. Skiniti pertle i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Stavite ih u mašinu. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četkice za čišćenje.

Obuća sveža kao nova: Trikovi kako da izbegnete neprijatne mirise nogu ove sezone!

foto: Profimedia

3. Sledeće, dodajte vaše patike u mašinu zajedno sa peškirima. Najbolje od 4 do 6 peškira. Oni će napraviti ravnotežu i sprečiti udaranje patika u mašini.

4. Koristite tečni deteržent (ako je osetljiva obuća sipajte tečni sapun) i uključite mašinu na hladno pranje. U zavisnosti od mašine trebalo bi da program traje od 30 do 40 minuta.

5. Izvadite patike iz veš mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer temperatura može oštetiti lepak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs