ostvarićete mnogo

Horoskop do 15. maja 2018: Evo šta nam donosi čudesna lunacija Ovna! Stižu velike promene!

Intenzivirajte rad na sebi i maksimalno se posvetite iskorenjavanju svih negativnih procesa na planu vaše psihe i ličnosti.

Zanimljivosti
12:28h Autor:
Foto: Shutterstock

Lunacija Ovna nas podstiče da preispitamo svoje odluke, dobijemo nove šanse i otpustimo negativnost, a evo šta nam horoskop predviđa do 15. maja!

 

Svaki mlad Mesec podrazumeva početak jednog novog meseca, koji traje sve do narednog mladog Meseca. Ovaj period od jednog mladog Meseca do drugog se u astrologiji naziva - lunacija. Tako ćemo se u ovom periodu, do 15. maja nalaziti u lunaciji Ovna.

 

Ascendent se nalazi u znaku Vodolije, što će kod mnogih pojačati usmerenje na nove planove, želje i ciljeve. Potreba ljudi za udruživanjem biće velika, i to uglavnom radi realizacije nekog važnog plana ili cilja, neretko i humanog karaktera.

 

Vladar Ascendenta je Saturn u 11. kući, a astrološka kuća u kojoj se nađe vladar Ascendenta ukazuje na koje područje života ćemo biti najviše usresređeni. U ovom slučaju to je 11. kuća, pa će većina vas biti usresređena upravo na sve ovo što se tiče izrečenog za Ascendent. Pored navedenog, Vladar Ascendenta je Saturn u Jarcu, a 11. polje predstavlja i penzije, što ukazuje na brojne povoljnosti u vezi sa ostvarivanjem svih pitanja koja se tiču penzija, posebno od početka maja meseca.

 

Naime, Saturnu u 11. kući nije dobro mesto, što se tiče plana ličnosti i psihe. Sunce vlada 11. kućom, a u njoj se raduje Jupiter. Dakle, u totalnoj suprotnosti sa Saturnovim konceptom.

 

Saturn u 11. kući, na psihološkom planu donosi izražene strahove, anksioznosti i napadaje panike, kao i grčevito držanje za uverenja koja ne služe i s vremenom sve više počinju da idu na štetu, a koja mogu biti pogubna po kompletno psiho-fizičko zdravlje. Ma koliko da su ostale postavke dobre, sve navedene manifestacije su moguće u periodu od ovih mesec dana.

 

Zato, savet je da dobro preispitate koja vam to uverenja idu na štetu, kao i svoje strahove. Sami smo kreatori svog života i ako želimo da nam bude bolje i da budemo srećni, realno je da stalno moramo raditi na sebi. A posebno, ako su izraženi strahovi, anksioznosti, napadi panike, destruktivna uverenja i slično.

 

Veliki ljubavni horoskop za maj 2018: Sve se menja, stižu trenuci za pamćenje!

foto: Shutterstock

U tom slučaju, počnite sa intenzivnim radom na sebi, kroz psihoterapiju, ili pozitivnu psihologiju, ili pak kroz neku od duhovnih tehnika. Iskoristite period od narednih mesec dana na konstruktivan način i krenite putem čoćne transformacije. I uvek imajte na umu sedeće - Život nije ono što nam se događa, već kako mi gledamo na to što nam se događa!

 

Sunce se nalazi u znaku Ovna, gde je egzaltirano, pa će mnogi od vas intenzivno krenuti u manifestaciju svojih želja i planova. Mlad Mesec u 2. kući aktualizovaće polje materijalnih vrijednosti i finansija. Tako, ukoliko težite veću zaradu ili regulisanje nekakvog finansijskog problema, vrlo brzo će doći do pozitivnog ishoda. Kako je dispozitor planeta Mars u 12. kući, možete računati na značajnu pomoć od strane osobe koju ničim niste zadužili.

Mlad Mesec je u 2. kući. Dakle, možemo reći da su svetla u 2. astrološkoj kući, a pritom Mesec dolazi iz 6. kuće koja predstavlja probleme sa zdravljem, što će prouzrokovati probleme u vezi sa gušom, grlom, vratnom kičmom i alergijama. Izraženih smetnji bi mogli imati kardiovaskularni bolesnici, pa se savetuje značajan oprez.

 

Čista aura

 

Šesta kuća su i terapije, tretmani i lekovi, pa uzevši u obzir Mesečeve čvorove na osi 6. i 12. kuće, kao i kvadrat Merkura i Saturna, moglo bi doći do uspostava neadekvatnih dijagnoza i terapija. U ovim slučajevima uvek potražite još jedno lekarsko mišljenje, ali sačekajte da prođe nekoliko dana od izricanja prvog.

 

Zatim, u ovom periodu, nikako se nemojte odlučivati na povećanje doze lekova na svoju ruku, a posebno mislim na antidepresive, anksiolitike i sedative. Mnogi ćete biti uznemireni, pa ako koristite lekove za smirenje, preporučam vam da počnete sa homeopatskim lekovima.

 

Takođe, intenzivno radite na jačanju imunog sistema, i kako se 2. polje vezuje za hranu koju unosimo, više povedite računa o prehrani. Vladar 2. kuće je Mars u Jarcu u 12. kući, što govori o pojačanoj štetnosti konzumiranja hrane životinjskog porekla, a ukazuje i na oprez prilikom kupovine industrijske hrane, koja može bi u neku ruku mogla biti prilično štetna.

 

Merkur je u Ovnu, stacionarno direktivan. U narednih mesec dana dolazi do buđenja iz zimskog sna. Sve što radite ići će mnogo lakše, ali što je to bio slučaj u prethodna dva-tri meseca, kada je Merkur više puta bio snažno oštećen. Sve što budete započeli ići će prilično dobro, uz manja odgađanja, ali nikako sad da vam pomuti veru jeste li na pravom putu ili niste.

 

Drevni horoskop Maja otkriva vašu sudbinu: Evo na koga se lepi novac, a ko će ostvariti duboku i srećnu starost!

foto: Shutterstock

Komunikacija sa drugim ljudima biće vrlo izražena i intenzivna, i mnogo direktnija. Pružaju se odlične prilike da rešite sve što je ostalo nedorečeno u prošlosti i izgladite sve poljuljane odnose. Ali, bez vatrenih ispada, jer vam može doneti samo stres. Sve se može rešiti na miran i staložen način.

 

Jako je povoljan period za kupovinu i popravke kućnih uređaja, sredstava komunikacije, kao i prevoznih sredstava. Takođe, Merkur upravlja trgovinom, pa uzevši u obzir da je mlad Mesec u 2. kući, nastupa odlično vreme za sve vrste trgovine. Šta god da prodajete imaćete uspeh, bilo da ste profesionalni trgovac, bilo da prodajete nešto trenutno. Samo je važno više se fokusirati i poraditi na prodornosti.

 

Ljubav i radost

 

Venera je u Biku gde joj je sedište, na samom vrhu 3. kuće. Ovde nema mnogo filozofije - potreba za hedonizmom biće na vrhuncu, mnogo novih poznanstava, od kojih neka zaista pretenduju da prerastu u ozbiljne privatne i poslovne odnose.

 

Mnogi od vas će upoznati osobu sa kojom je moguće uspostaviti vrlo ozbiljnu ljubavnu vezu, i uglavnom će se to biti osoba iz druge regije ili inostranstva.

 

Veliki prolećni horoskop za 2018: Zahtevno vreme je pred nama!

foto: Profimedia

Mnogi od vas će putovati više no inače, a neki se odlučiti na zanimljivo putovanje radi odmora, koje će zbog opozicije sa Jupiterom koštati malo više, ali ipak neće predstavljati problem u ličnom budžetu.

 

Kad smo već kod cena, pazite, dobro proverite sve ponude, jer se vrlo lako može dogoditi da sve što budete kupovali, kupite po značajno većoj ceni.

 

I najzad, kombinacija Venere na vrhu 3. polja i stacionarno-direktivnog Merkura konačno daje dobre uslove za rešavanje adekvatne papirologije i administrativnih pitanja. Opet, Merkur je stacionaran, pa još u kvadratu sa Saturnom, i sigurno je da neće proći bez otežanja, tenzije i nervoze, ali mnogo lakše nego do sad.

 

S obzirom na to da je prisutna i opozicija između Venere i Jupitera na osi 3. i 9. polja, najviše otežanja će biti prisutno kod onih koji rešavaju papirologiju vezanu uz inostranstvo. Na primer, radi ostvarenja boravišne vize, ili ako živite u inostranstvu, a treba da rešite papirologiju oko kuće koja je u vašoj domovini, ili ako trebate potpisati ugovor sa nekom stranom kompanijom.

 

Međutim, kako je Venera u sjajnom aspektu trigona sa Marsom, koji je vladar 9. kuće, verujte u pozitivan ishod. Jedino loše što može da se dogodi, to je kraće čekanje i veći troškovi.

 

Mars je u znaku Jarca, gde je egzaltiran u 12. kući, pa će energičnost i potreba za dokazivanjem biti vrlo izraženi. Ali, pomalo na skriven način. Ova pozicija Marsa potvrđuje opisanu usmerenost na realiziranje značajnih planova, želja i ciljeva, i donosi intenzivan rad na inovativnim idejama i poduhvatima.

 

Mars se vezuje za pokret i putovanja, pa kako dolazi iz 9. kuće, dati će povoljne prilike vezano uz poslove u inostranstvu, ali u ovom slučaju reč je o poslovima koji su privremenog tipa, najčešće neprijavljeno.

 

Tibetanski horoskop otkriva sve: Drevna filozofija pokazuje kakvi ste na osnovu godine rođenja!

foto: Shutterstock

Mars je vladar 2. kuće u 12. kući, pa još u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Vega, što još dodatno govori o brojnim povoljnostima vezano uz dobit i zaradu.

Uzevši u obzir postavku 3. i 9. kuće, ovakva pozicija Marsa povećaće šverc droge, oružja i drugog što je nedozvoljeno. U porastu je i stopa trgovine bijelim robljem, ali uz aspekt sa Venerom i prostitucije. Ali, jako kratkog daha.

 

Šta nam donosi retrogradan Jupiter

 

Jupiter je retrogradan u Škorpiji pri vrhu 9. kuće, što dodatno potvrđuje dobre uslove za poslove u inostranstvo, ali zbog njegove retrogradnosti, kao i opozicije sa Venerom, Marsa u 12. kući i Merkura, koji još nije došao do tačke odakle je krenuo retrogradno, ti poslovi su privremenog karaktera.

 

Ukoliko planirate odlazak na neko putovanje, za svaki slučaj regulišite svu dokumentaciju na vreme, kako ne biste doživeli kakve neprijatnosti sa Zakonom. Zatim, proverite da je li možda registracija istekla i da li u svom prevoznom sredstvu imate sve što je po zakonu propisano, da se ne bi dogodilo da platite određenu novčanu kaznu.

 

Strogo vodite računa o propisanoj brzini vožnje. I, naravno, o svemu što se tiče adekvatnog učestvovanja u saobraćaju. U slučaju da planirate odlazak na neko turističko putovanje, na mesto gde ranije niste bili, dobro se raspitajte o svemu, kako ne bi došlo do manjih nezadovoljstava.

 

Takođe, mnogi od vas koji se bavite alternativom, sve više ćete uviđati da određena tehnika koju ste jako zastupali sve manje rezonira sa vama, i usmjeriti se ka radu i usavršavanju na drugim tehnikama. Što se tiče studenata i svih koji pohađate nekakav edukacijski program, pružaju se prilike da obnovite ili naučite ona gradiva koja ste zanemarivali.

 

Jako su povoljni aspekti za polaganje ispita koje dugo prolongirate.

 

Saturn je u stacionarnom hodu u znaku Jarac u 11. polju, pa je vreme da zastanete i razmislite o svojim istinskim željama. Mnogima od vas je dosta puta kojim idete, preumorni ste i iscrpljeni. Zapitajte sebe - kakav život želite, sa akcentom na profesionalni aspekt. I ne dvoumite se, već radite u smeru promene.

 

Uz Medium Coeli u Strelcu, ova pozicija Saturna dodatno govori o tome da mnoge od vas očekuju važni, novi poslovni poduhvati, koji će doživeti značajan uspeh. Dobar je period za rizikovanje i saradnju sa inostranstvom.

 

Provalite ga odmah: Horoskop otkriva po čemu je sjajan, a po čemu dosadan!

foto: Shutterstock

Onda, 11. polje je polje prijatelja, a prilično dobro postavljen Saturn u njemu i ujedno njegov vladar, uz Ascendent u znaku Vodolije, doneće zanimljiva poznanstva, koja vode u vrlo značajne odnose, čak i velika prijateljstva, odnosno učvršćenje postojećih odnosa.

 

Intenziviraće se i mnoga stara prijateljstva. Pored navedenog, humani poriv biti će vidno prisutan, pa eto sjajne prilike da se priključite nekoj grupi koja se bavi pružanjem pomoći onima kojima je potrebna, ili pak da napravite svoju grupu. Takođe, za mnoge od vas bi bilo dobro angažirati se unutar neke od sve aktualnijih grupa za samopomoć, jer da bismo živeli u kvalitetnom društvu, naš lični doprinos je neophodan.

 

Rahu (Severni Mesečev čvor) se nalazi u znaku Lava, u 6. kući, što dodatno govori da je karmička misija za ovaj mesec sadržana u služenju drugima, posebno onima koji imaju probleme zdravstvene prirode, ali kako je dispozitor Sunce u 2. kući, i onima koji su u lošoj egzistencijalnoj situaciji.

 

Šesta kuća upravlja i životinjama, pa se više pozabavite njihovim pravima. Ako razmišljate pružiti dom nekoj napuštenoj životinji, učinite to baš sada. Prema novim ljudima koje budete upoznali, većina vas će biti i više nego srdačno nastrojena, no obzirom na neke druge postavke, nemojte se otvarati previše.

 

Ketu (Južni Mesečev čvor) se nalazi u znaku Škorpije, u 12. kući što potvrđuje izrečenu tezu o naglašenim humanim porivima. Samo, ukoliko uvidite da postajete žrtva osobe koja je energetski vampir, odmah uspostavite granice.

 

Fortuna ili arapska Tačka sudbine, nalaziće se na 22. stepenu Vodolije u 1. kući, što će mnogima od vas u ovih mesec dana značajno promeniti životni tok vidno na bolje. Samo, kako je njen vladar, a ujedno i vladar ascendenta, Saturn u 11. polju, ponoviću ono s početka teksta: intenzivirajte rad na sebi i maksimalno se posvetite iskorenjavanju svih negativnih procesa na planu vaše psihe i ličnosti.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...