Značenje svake promene

Život, smrt i ponovno rađanje: Evo kako mesečeve mene utiču na nas!

Prolazi kroz nekoliko lunarnih faza, a sve one povezane su na izvestan način sa našim psihološkim stanjima

Zanimljivosti
Autor:
Život, smrt i ponovno rađanje: Evo kako mesečeve mene utiču na nas!
Foto: Shutterstock

Mesec je jedan on najistaknutijih drevnih simbola. Civilizacije su pomoću njega pratile vreme, njegovo kretanje reguliše plimu i oseku, a njegova pojava na nebu signalizira dolazak noći. Vezan je za kult plodnosti, a zbog svega ovoga duboko se utemeljio u naše mitove i verovanja.

Mesec prolazi kroz nekoliko lunarnih faza, a sve one povezane su na izvestan način sa našim psihološkim stanjima. Simbolički, ove faze predstavljaju neku vrstu razvoja, koji se nikada ne završava, baš kao ni naša potraga za sobom. U njegovom rastu i opadanju vidimo život, smrt i ponovno rađanje.

Mlad Mesec

Kada se mesec gotovo ne vidi, znači da je sva negativna energija očišćena i vreme je za novi početak. Smatra se, da je ovo idealno vreme da isplanirate mesec pred sobom.

Novi mesec

Ovo je faza u kojoj mesečev srp tek počinje da se nazire. Ovo je faza u kojoj bi trebalo da podstaknemo sebe na realizaciju plana, zacrtanog u prethodnoj fazi.

Naučnici odgovorili: Da li Mesec utiče na naše zdravlje?

foto: Shutterstock

Prva četvtina

Ova faza predstavlja naše utemeljenje i odlučnost. Neophodno je da utvrdimo sve prepreke na našem putu i prevaziđemo ih bez obzira na sve.

Faza meseca u porastu

Ovo je faza na putu ka ostvarenju, kada se preispitujemo. Čak i ako naša želja nije moguća u datom trenutku, neka od njenih verzija je svakako izvodljiva, zato budite uporni u ostvarenju svojih ciljeva!

Pun mesec

Pun mesec je poznat kao vreme žetve u narodu, pa možete zaključiti da je to vreme u kome ćete ubirati plodove svog truda u najboljem mogućem smislu.

Koji mesec u 2018. godini je najgori za vaš horoskopski znak?

foto: Shutterstock

Prva faza mesečevog opadanja

Period opadanja odnosi se samo na vaše unutrašnje, duhovno, emotivno stanje. Opadanje meseca neće se odraziti na vaše uspehe i trud. Ovo je vreme kada bi trebalo da preispitate svoje emocije i da se posvetite svom unutrašnjem miru.

Treća četvrtina meseca

Ovo je faza u kojoj treba da otpustite sve negativne misli i energiju od sebe i očistite svoju auru. Vašem biću će u ovoj fazi naročito prijati opuštanje.

Mesec u potpunom opadanju

Vreme potpunog oporavka i pripreme za nove pobede i ostvarenja.

Mesečeve mene smenjuju se u toku jednog meseca, što znači da je svaki novi mesec izazov za vas. Budite uvek spremni da radite na sebi, na svojim ciljevima i željama. Ostvarite se i zasijajte, toliko sebi dugujete, a priroda vam šalje pozitivnu energiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs