Frapantni rezultati

Ovo objašnjava razlike u načinu razmišljanja muškaraca i žena!

Muški i ženski mozak su sasvim različito strujno povezani, što objašnjava činjenicu da muškarci i žene postižu bolje rezultate u određenim poljima aktivnosti
Zanimljivosti
02:14h Autor:
Ovo objašnjava razlike u načinu razmišljanja muškaraca i žena!
Foto: Shutterstock

Grupa naučnika sa Univerziteta Pensilvanije skenirali su mozak oko 1.000 muškaraca, žena, dečaka i devojčica i otkirli frapantne razlike, kako prenosi BBC.

Naime, muški mozak je povezan s preda ka pozadi, s vrlo malo veza između dve hemisfere. Kod žena su, pak, leva i desna hemisfera povezane spletom "žica".

Ove razlike mogu da objasne zašto su muškarci, generalno, bolji u učenju i obavljanju pojedinačnih aktivnosti, dok su žene bolje opremljene za obavljanje više zadataka istovremeno, navodi se u studiji objavljenoj u Analima Nacionalne akademije nauka (PNAS).

Autor studije dr Ruben Gur navodi da je "neverovatno koliko su mozak muškarca i žene zapravo komplementarni".

"Detaljne konektom mape mozga (mape mozga koje se zasnivaju na vezama svakog neurona) će nam ne samo pomoći da bolje shvatimo razlike u načinu razmišljanja muškaraca i žena, već će nam pružiti uvid u korene neuroloških poremećaja koji su često vezani za određeni pol", istakao je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs