Izložba posvećena istoriji brenda

Džinovski Luj Viton kofer u srcu Moskve (FOTO, VIDEO)

Iako je modni gigant Luj Viton želeo da se postavkom na Crvenom trgu zahvali Rusiji za 150 godina dugu saradnju, predstavnici Komunističke partije smatraju to činom skrnavljenja mesta na kome je Lenjinov mauzolej
Zanimljivosti
13:02h
Džinovski Luj Viton kofer u srcu Moskve (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

Ogromna replika Luj Viton kofera izložena je na moskovskom Crvenom trgu i to u neposrednoj blizini Mauzoleja Vladimira Lenjina, vođe Boljševičke revolucije.

Kofer visok 9,14 metara i dugačak preko 34 metra ukrašen je ruskom zastavom i deo je privremene izložbe o istoriji ovog modnog giganta.

Iz kompanije kažu da je kofer povezan sa ruskom istorijom jer je napravljen po uzoru na torbu koja je pripadala princu Vladimiru Orlovu, čiji inicijali krase ovu "instalaciju". Takođe, izložba predstavlja i način da se Luj Viton zahvali Rusiji za saradnju koja traje duže od 150 godina.

Međutim, izloženi kofer naišao je na lavine neodobravanja, prvenstveno od strane članova Komunističke partije, koji Crveni trg smatraju svetim mestom. Ono što je zanimljivo je da još uvek niko od ruskih zvaničnika nije preuzeo odgovornost za odobravanje postavke ovog "simbola kapitalizma" u centru ruske prestonice.

http://www.youtube.com/watch?v=Px90uWoQ_Ts
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

video