Pozitivni rezultati

Oterajte negativne misli: Saveti feng šui stručnjaka za život bez straha i stresa!

Važno je biti svestan realnosti svoje situacije, ali valja imati kontrolu nad vlastitim umom odbijajući zamišljati najgore

Zanimljivosti 30.01.2018. - 11:20h Autor: sensaklub.hr
Foto: Shutterstock

Većina nas ponekad u životu kao da upadne u negativnu rutinu, zato moramo naći način da neutralizujemo misli koje nas uznemiruju, da im oduzmemo moć i pokrenemo spiralu pozitivnog načina razmišljanja u kojem pozitivne misli daju pozitivne rezultate, kaže Džejmi Beret, stručnjak i savetnica za feng šui.

 

I dodaje kako svaki dan obećava nove prilike za to. To ne znači, ističe, da trebamo negirati ako se nešto negativno zaista događa u našem životu, ali moramo izbeći da neprestano u glavi vrtimo uznemirujući scenario, jer teško je napraviti korak napred ako upadnemo u spiralu negativnih misli. Važno je biti svestan realnosti svoje situacije, ali valja imati kontrolu nad vlastitim umom odbijajući zamišljati najgore.

 

Budućnost tek treba da se dogodi, zato je važno zamišljati kako se stvari odvijaju na najbolji mogući način i preduzeti pozitivnu konkretnu akciju usmerenu prema željenom ishodu. Pokušajte negativne fantazije da nadjačate pozitivnima. Mnogi ljudi imaju osećaj da pozitivne vizualizacije nisu realne, ali nisu svesni da ni kad su u negativnoj spirali koja ih vuče dole takođe nisu u realnosti.

 

Feng šui pravila: Unesite dobru energiju i blagostanje u vaš život uz ove savete!

foto: Shutterstock

Zato kad god možete, uložite napor da budete u pozitivnoj spirali. I zapamtite: imate moć nad svojim mislima, ističe Dž. Beret i navodi svoje dve omiljene tehnike uklanjanja negativnosti, koje preporučuje u trenucima kad smo uplašeni, pod stresom, neraspoloženi ili teskobni.

 

Prva je tehnika preuzeta od afričkog plemena o kojem su pisali Džoel i Mišel Levi u knjizi Živeti u ravnoteži (Living in Balance). U tom plemenu decu od najranije dobi uče da budu svesna svojih misli. Ako, na primer, nekoga obuzme zla slutnja "Šta ako je iza onog drveta lav koji će me pojesti?", naučen je prepoznati negativnu misao i na nju odgovoriti govoreći sam sebi: "To je priča koja se ne treba dogoditi!" Jednako tako kad krenete putem pesimističnog zdvajanja "šta ako..." - stanite i recite glasno: "To je priča koja se ne treba dogoditi!" Preusmeravajući svoje misli, osetićete veliku razliku.

 

Drugi jednostavan način uklanjanja negativnih misli je govoreći: "Izbriši, izbriši!" Pritom prelazite rukom po vazduhu kao da negativnu misao brišete sa školske ploče. Ova tehnika omogućuje prekidanje trenutnog stanja promenom akcije i/ili onoga što se izriče. I zaista deluje, uverava Dž. Beret: "Prestanite sve da doživljavate tako ozbiljno. Zabavite se ostajući pozitivni."

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...