Potrebno je samo malo motivacije

Zapamtite ovih pet saveta: Kako da lako ostvarite svaki cilj koji zamislite!

Ponekad nam treba mali podsticaj kako bismo postigli zamišljeno

Zanimljivosti 31.12.2017. - 19:40h Autor: Life Content
Foto: Shutterstock

Bilo da se radi o ciljevima na poslu ili težnjama za ostvarivanjem određenih ambicija na privatnom planu, ponekad nam treba mali podsticaj kako bismo postigli zamišljeno. Saveti koji slede trebalo bi da vam omoguće što lakše ostvarenje zacrtanih ciljeva.

 

Zapišite svoje želje

Nedavno sprovedeno istraživanje u SAD-u dokazalo je da oni pojedinci koji svoje ciljeve zapišu na papir lakše dođu do njihovog ostvarenja od onih koji to ne učine. Neka vam to bude podsticaj da sa sobom uvek nosite planer u koji ćete u svakom trenutku zapisati šta je ono što želite postići.

 

Ne postavljajte sebi teške zadatke

Ako sebi ne postavite što lakše ciljeve koje je moguće brzo ostvariti, verovatno je da ćete odugovlačiti s njihovom realizacijom. Primera radi, ako želite negde da otputujete, isplanirajte da to bude na neku obližnju destinaciju.

 

Ako u životu imate ovo, nijedan cilj nije nedostižan!

foto: Shutterstock

Budite precizni

Ako planirate da smršate, neka vaši ciljevi ne budu neodređeni, poput ideja da treba da počnete sa vežbanjem ili budete više u formi. Umesto toga, detaljno odredite koliko kilograma želite da izgubite, kao i kako ćete to postići. Verujte nam, imaćete mnogo više motivacije!

 

Foto-podsetnik

Društvene mreže pružaju širok izbor vizualnih motivacija koje vas mogu stalno podsećati na zacrtane ciljeve. Motivacione poruke ili fotografije uvek držite u svom vidokrugu – na pozadini telefona ili na radnom stolu.

 

Važnost optimizma

Umesto da se brinete o tome koliko toga još uvek niste postigli, usresredite se na ono već ostvareno. Ako cenite svoj napredak, lakše ćete nastaviti da “grabite” prema cilju.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...