Obavezno pročitajte

Iskusne žene znaju: Super trikovi kako da vam se nakuplja manje prašine u kući!

Da li vam se čini da ponekad kao da radite uzaludan posao - čim prašinu pokupite, eto nje nazad na nameštaju. To se neće događati toliko često ako pripazite na neke stvari...

Zanimljivosti 23.09.2017. - 16:23h Autor: 24sata.hr
Spremanje kuće, Foto: Profimedia

Brisanje prašine retkima je zadovoljstvo, jer mi je brišemo, a ona ponovo pada - čini se kao da radimo uzaludan posao. Ali, ako se već potrudimo i očistimo kuću od prašine, onda treba paziti na neke stvari kako bi prošlo što više vremena pre nego što se ponovo nataloži po stvarima.

 

Zavese su vam posivele: Samo vam je jedan sastojak potreban, a imate ga u kući!

 

Trikovi kako da se manje prašine skuplja u kući:

 

Ne koristite perušku -  Ovo pomagalo za čišćenje ustvari radi više štete nego koristi jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Ako baš ne možete bez njih, češće ih perite pod vodom ili jednostavno zamenite novom.


Očistite grejalice i klima uređaje -  Tamo se mogu skrivati velike količine prašine, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izleteti iz ovakvih uređaja i nataložiti se na stvarima. Stoga je zgodno povremeno ih očistiti pomoću usisavača.

 

Ne brišite prašinu "na suvo" -  Kao i kod peruške, i ovom slučaju prašina će se samo razleteti i premestiti na drugu površinu. Zato neka krpica kojom čistite ili peruška budu vlažni dok brišete jer će se tako čestice zadržati na krpi ili peruški.


Sprej za poliranje ne nanosite direktno na nameštaj -  Ako to radite na taj način, tada samo rizikujete da se na nameštaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umesto direktnog nanošenja na nameštaj, sprej za poliranje najpre pošpricajte po krpi pa ga njome nanosite.


Redovno menjajte filter na usisavaču - Filteri su dizajnirani upravo zato da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne menjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisavaču već će leteti prostorom i skupljati se na nameštaju.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...