Stižu nam hladni dani

Na današnji dan je sve moguće i ostvarivo: Evo šta valja da uradite!

Dan početka jeseni, jesenja ravnodnevica od davnina je smatrana danom koji je veoma važan za sve nedovršene poslove

Zanimljivosti 22.09.2017. - 12:51h Autor: Stil / Lovesensa.rs
Foto: Shutterstock

Ove godine jesen u Srbiju stiže 22. septembra u 22.01, a završava se 21. decembra u 17:27, kada počinje zima.

 

Prvog dana jeseni, na dan jesenje ravnodnevice, Sunce u svom prividnom godišnjem kretanju stiže na nebeski ekvator. Tada Sunce ulazi u znak Vage, koju astrolozi smatraju "guruom" ravnoteže i dobrih odnosa sa drugima, piše Lovesensa.rs.

 

Taj dan početka jeseni, jesenja ravnodnevica od davnina je smatrana danom koji je veoma važan za sve nedovršene poslove, kao i rešavanje nesuglasica sa drugima.

 

Staro srpsko verovanje za privlačenje novca: Koliko zrna soli, toliko para u kući!

foto: Shutterstock

To je trenutak kada treba da osmislimo svoje ciljeve za budućnost, kao i da dubinski izmerimo stepen sopstvene unutrašnje ravnoteže. Podsetite se - koliko ste daleko odmakli od prošle ravnodnevice, zahvalite sebi na svemu što ste uspeli da postignete. Sklopite "mir" sa sobom, čak i ako niste ostvarili sve što ste želeli i napravite novi plan.

 

Sunce i Saturn rade u harmoniji tokom ravnodnevice. Prema nekim verovanjima, ravnodnevica je dan božanske ravnoteže, zbog čega se sve treba dovesti u balans na taj dan. Tačke na nebeskoj sferi u kojima ekliptika preseca nebeski ekvator zovu se tačke ravnodnevice. Na dan jesenje ravnodnevnice, obdanica i noć nisu jednake dužine jer Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

 

Staro verovanje otkriva: Šta nosite, takva će vas sreća pratiti!

foto: Shutterstock

Na današnji dan, sve je moguće, sve je ostvarivo, samo treba da se povežete sa svojim unutrašnjim izvorom energije. Dobar je trenutak da dovršite započete poslove, finalizujete planove, izgladite nesuglasice.

 

8 znakova da ćete uskoro dobiti novac: Smeši vam se obilje ako stalno viđate ovo!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...