Obavezno pročitajte

Život svake domaćice: Kada vas pitaju čime se bavite, ovo je pravi odgovor!

U međuvremenu, postalo je nepristojno da žena za sebe kaže da je domaćica
Zanimljivosti 07.08.2017. - 20:12h Autor: Piplmetar
Foto: Shutterstock

U jednoj od svojih priča Momo Kapor obratio se ženama koje nemaju posao na koji odlaze svakoga dana, već je njihov posao kuća i sve oko nje. Njegov razgovor između zaposlene i nezaposlene žene, kako smo slikovito opisali ovu priču, mogao bi zvučati baš ovako.

 

Vreme je za prolećno čišćenje: Izbacite nepotrebne stvari, osvežite zavese i tepihe!

 

Ovu priču Mome Kapora prenosimo u celosti:

 

U međuvremenu, postalo je nepristojno da žena za sebe kaže da je domaćica.

 

Na pitanje: „Čime se Vi bavite, gospođo?“, ona će se snebivati, zastati jedan dugi trenutak, pa tek onda izgovoriti to poražavajuće priznanje da je domaćica i da ne radi ništa drugo.

 

U vreme kada su žene menadžeri, sekretarice, ministarke ili u najmanju ruku pi-arovi kojih ima mali milion, biti domaćica, koja ne radi ništa drugo, poražavajuće je priznanje o uzaludnosti života.

 

A ima li ičega svetijeg od tog najčešćeg zanimanja u našim krajevima, od tog žrtvovanja karijere i taštine, da bi se služilo bližnjima s ljubavlju koja je sve ređa u našim životima?

 

Odlaziti na pijacu, birati prstima najbolje voće i povrće, smišljati za svaki dan nove obroke koji se neće ponavljati, a uz to voditi računa da se što manje potroši, kuvati, prati i peglati, čistiti kuću, držati je uvek blistavom i udobnom, plaćati račune za struju, vodu, grejanje i telefon, tražiti od muža sa nelagodom svakog dana pare za sve to, biti sekretar i pi-ar porodice, a često i lekar i negovateljica, a pritom reći društvu da se ne bavite ničim..

 

Zato, drage moje domaćice, kada vas one osobe dugih, lakiranih noktiju, pitaju čime se bavite, slobodno im recite da se bavite onima koje volite!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...