Moćno

Žestoki saveti za ženu: Nema šanse da posle ovog zalutaš u životu!

Možda smo naučine da budemo trpljive, ali novo vreme zahteva jake žene
Zanimljivosti
17:36h Autor:
Žestoki saveti za ženu: Nema šanse da posle ovog zalutaš u životu!
Foto: Thinkstock

Ovih 13 žestokih saveta za žena mogu izazvati kod vas negodovanje, ali oni realno deluju! Mi smo nastavak generacije "trpljivih". Jer su tako bake učile naše majke, a majke u sličnom duhu vaspitavale nas. Iako smo mi generacija kojoj je uspela da popije gutljaj slobode.

Kao da smo između dve vatre. Stoga, je lakše da se pretvaramo da smo slabe, da se krijemo ispod stola, i oslobodimo sebe suvišne odgovornosti. ​To je razlog zašto većina savremenih žena u odnosima sa muškarcima bira poziciju žrtve.

Svaka od nas je u stanju da drži u svojim tankim, krhkim rukama celi svet. To je umetnost, biti s jedne strane, ranjiva, nežna i delikatna, a sa druge strane, da drži kormilo svog života.

13 žestokih saveta života za žene od poznate političarke i publicistkinje Irine Hakamadi:

1. Najvažnije, jednom i za svagda zapamtite: princ na belom konju, to je čista izmišljotina. Niko nije obavezan da te usreći i spasi od svih obrta sudbine. Tokom vremena, muškarac se jednostavno umori od tegljenja teškog kofera tvog tužakanja i žaljenja na život. Da biste izbegli tužnu sudbinu napuštenog kofera, ne bi trebalo da se koncentrišete na traženje muškarca, već na realizaciju svojih snova.

Jaka žena ne toleriše ovih 5 stvari: Iseći će svaki vaš pokušaj u korenu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Samuraji slede ovaj filozofski princip: umreti pre. Koliko god ironično da zvuči, u smrtonosnom boju pobeđuje samuraj koji je već mrtav. Jednostavno do najsitnijih detalja zamisli najgori scenario situacije koja ti ne da mira u datom trenutku. I zamisli šta će se dogoditi nakon toga. Opiši svoje korake posle poraza. A onda, kao u filmu, misaono vrti filmsku traku ka prvom kadru. Jedan, dva - i nećeš se bojati ničega. Možeš smelo ići u boj!

3. Kada mi kažu: "Ira ti si budala", ja odgovaram: "Da, slažem se." I ona idem i radim to što smatram da treba. Na mene su nasrnuli, ja ih propustim i idem da radim. Nikada ništa ne dokazujte. Ne treba se uporđivati. Tim pre u muškom kolektivu. To se neće dobro zavrišiti.

4. Da bi se ​​izgradili harmonični odnosi sa bilo kim, prvo se mora steći harmonija sa samim sobom i zavoleti sebe.

​​5. Šta treba raditi? Reći ću vam. Naučite da sanjate, postavite sebi visoke ciljeve i idite prema njima. Pri tome uživajte ne zbog konačnog rezultata, već od procesa. I ako uspete da nađete i razvijete u sebi tu energiju nećete više imati potrebu ni za kakvim naporima, sve će se usklađivati samo po sebi - i snovi, i karijera, i ljubav.

​6. Ženu-raketu, to jest tu koja vuče napred, koja ostvaruje svoje ciljeve i snove, pametan muškarac obavezno ceni. U takvoj ženi uvek postoji nešto da se razotkriva.

7. Žena koja je u stanju harmonično da se razvija i sjedinjuje u sebi žensko i muško načelo, koja koristi sve što postoji u svetu za svoju samorealizaciju, postaje jedinstvena žena. Takva je bila, na primer Koko Šanel. I ako želi, takva može postati svaka. Ispitala sam na sebi!

Svaka žena mora da prekrši ovih 5 pravila: Ako ovo nisi uradila, kao da nisi ni živela!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

8. Muškarac ne bi trebalo da je ceo naš svet, ali mora da bude jedan od njegovih delova, u ukupnom poretku.

9. Sve vreme uči, primaj novu informaciju. To je garancija, to je baza koja će ti pomoći da preživiš u najtežem vremenu. Jednom na Oksfordu, džala sam predavanje i tamo sam se upoznala sa devojkom iz Rusije. Ona je došla tu, da studira filologiju. I pri tom radi u najpoznatijoj banci. Ona kaže: "Ne možete ni da zamislite kakvo je to iskustvo. Sada umem sve! Ja se nikada i nigde više neću izgubiti."

10. Prilikom upoznavanja sa muškarcem treba znati jasno reći, a zatim se pretvoriti u budalu. Pri tom bitno je neočekivano i vrlo diplomatski prelaziti iz jednog stanja u drugo. Muškarac je neizmerno plašljiv, on se uvek plaši nečega. Ili je žena previše bogata, ili suviše siromašna, ili isuviše lepa, ili obrnuto. Zato je neophodno da ste nepredvidivi, sa lakoćom i humorom gradite komunikaciju.

​​11. Novac za dostizanje uspeha je na drugom mestu. Treba samo tačno toliko novca da bi se realizovale svoje ideje. Da se ne biste budili svaki dan sa mišlju: Bože, kako mrzim taj posao, ali ću umreti od gladi ako ne radim to.

12. Ne boj se očaja. Padni na samo dno. Ja sam pobegla na daču (vikendicu), ležala nedelju dana, ni sa kim nisam razgovarala. Govorila sam sebi da sam užasna, da sam gubitnik, i sve u tom stilu. Sažalijevala sam sebe, pa čak mi se počelo sviđati da budem nesrećna. Ali, u jednom trenutku, organizam se umorio od toga, i kaže, ali život ide dalje! Nisam umro, sunce sija. Sve je u redu! I ti ustaješ i ideš dalje.

13. Sudbina je kao lav. Ako se bojiš, ona će te napadati, a ako toga straha nema, ona će te voditi tuda gde ti želiš.

Saveti zaista otrežnjujući! Iako je teško biti žena, ali dobar savet koji su ti dali u pravom trenutku može u velikoj meri olakšati taj posao.

Tekst preuzet sa sajta Bebamur.com

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs