Neverovatno

Život nakon smrti postoji: Naučnici sigurni da mozak nastavlja da radi!

Postojala je znatna razlika u električnim aktivnostima u mozgu 30 minuta pre smrti pacijenta i 5 minuta nakon prestanka rada njegovog srca.
Zanimljivosti 09.03.2017. - 10:49h Autor: B92
Foto: Ilustracija / Profimedia

Naučnici su pronašli dokaz da ljudski mozak može da nastavi da funkcioniše čak i kada je osoba klinički mrtva. Istraživači sa Univerziteta u Zapadnom Ontariju u Kanadi zabeležili su električne impulse u mozgu jednog pacijenta uprkos tome što je pacijent uklonjen sa aparata za održavanje organizma u životu.

 

Moždana aktivnost trajala je još deset minuta nakon prestanka rada srca, a zabeleženi moždani talasi bili su nalik onima koji se javljaju kada smo u stanju dubokog sna.

 

Ipak, postojala je znatna razlika u električnim aktivnostima u mozgu 30 minuta pre smrti pacijenta i 5 minuta nakon prestanka rada njegovog srca.

 

"Teško je pretpostaviti fiziološke osnove za ovu EEG aktivnost, s obzirom na to da je usledila nakon produženog prestanka cirkulacije", navodi se u studiji.

 

Staro verovanje o zagrobnom životu: Evo zašto Srbi stavljaju novac mrtvima u kovčeg!

Kod preostala tri od četiri ispitana pacijenta mozak je prestao da radi pre nego što je srce stalo, a aktivnost neurona kod sva tri pacijenta bila je drugačija. To znači da svi mi najverovatnije doživljavamo smrt na drugačili način, piše Dejli mejl.

 

U skladu sa time, naučnici kažu da je još rano govoriti o tome na koji način bi ova pojava mogla da se odrazi na naše iskustvo "s one strane života".

 

Istraživanje je objavljeno u magazinu “Proceedings of the National Academy of Sciences”.

 

3 nedelje nakon smrti javio mi se brat: Otkrio kako izgleda zagrobni život! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...