Ne lažite sebe

Bićete srećniji ako prestanete da govorite ove reči: Provereno!

Ako sebi priznate istinu, i prestanete da se borite protiv sebe, samo tako možete da nađete sreću
Zanimljivosti
14:08h Autor:
Foto: Profimedia

Ljudi lažu češće od onoga što mislite, a najčešće i najviše lažu sami sebe. Najčešći razlog za to je što žele da ubede sebe i druge da su neke stvari drugačije od onoga što jesu.

 

Ako ste i vi jedna od tih osoba, vreme da se prestanete da lažete sami sebe i da počnete da radite na sebi.

 

1. Dobro sam

 

Ponekad vas neke situacije dočekaju potpuno nespremne, a stvari se dodatno zakomplikuju ako je takvih problema više. Umesto da pokušate da ih rešite uveravamo sami sebe da ste dobro i da je sve u redu. Ako ste se i vi prepoznali  u ovom opisu vreme je da se hrabro suočite s realnošću jer jedino ćete tada biti dobro.

 

2. Ta osoba mi ne treba u životu. Dobro mi je i samoj

 

Nije bitno da li je reč o prekinutom prijateljstvu ili vezi, potrebno je dobro razmisliti o dobrim i lošim stvarima koje pojedine osobe unose u vaš život. U ljudskoj prirodi je da strahuje da će biti povređen, ali to ne sme biti razlog zbog kog ćete propustiti priliku da budete srećni. Priznajte samoj sebi da je poanta svakog odnosa da budete srećni i da verovatno nije da vam je baš najbolje samoj.

 

5 saveta mudrih Dankinja: One su najsrećnije žene na svetu jer se ponašaju ovako!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Ja to ne mogu

 

Ovo je najgora laž koju možete reći sebi. Njome rušte sopstveno samopouzdanje i želju za napretkom pa se sputavate u ostvarivanju uspeha. Ako se trudite  da dokažete sebi da niste sposobni za ostvarivanje sopstvenih ciljeva, onda ih verovatno nećešte ni ostvariti, ali ako se potrudite, uspećete.

 

4. Ne zaslužujem sreću

 

Svi zaslužuju sreću. Ako se kajete zbog nekih svojih postupaka, potrudite se da ih ispravite i da pružite sebi drugu priliku. Često ste upravo sami sebi najveći neprijatelj, a i sopstvenoj sreći.

 

5. Nije pravi trenutak

 

Za novu vezu, novi hobi, nove prijatelje ili novog dečka? Nije važno. Kako se određuje pravi trenutak? Ako nešto želite da uradite, onda je upravo sad pravo vreme da to i ostvarite.

 

Kako da radiš manje, a živiš mnogo bolje: Kineski koncept treba svi da primenimo!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...