Živa istina

Švajcarska će vam dati državljanstvo: Uslov je da niste dosadni!

U Švajcarskoj se zahtevi za državljanstvo obrađuju ne na federalnom nivou, nego na nivou kantona i manjih regija
Zanimljivosti 23.01.2017. - 10:08h Autor: bizlife.rs
Foto: Profimedia

Nensi Holten (42) je rođena u Holandiji. Sa osam godina sa svojom porodicom se preselila u Švajcarsku koju već 34 godine zove svojim domom. Sa svojom decom Holten živi u jednom malom švajcarskom selu, govori tečni nemački jezik. Njene ćerke su građani Švajcarske, a ona je član roditeljskog odbora u školi.

 

Pa ipak, Holtenovoj je nedavno odbijen švajcarski pasoš. Po drugi put.

 

Ovde žive provereno najsrećniji ljudi na svetu: Evo u čemu je njihova tajna! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Razlog? U Švajcarskoj se zahtevi za državljanstvo obrađuju ne na federalnom nivou, nego na nivou kantona i manjih regija, a poznanici onoga ko želi da dobije državljanstvo imaju udela u odlučivanju da li će se državljanstvo i dobiti. A, na nesreću Nensi Holten, njeni poznanici nisu dovoljno darežljivi da bi joj "poklonili" pasoš. Jer, bez obzira na to koliko ona boravi u Švajcarskoj, Holtenova – vegan koji svoj životni izbor propagira na sva usta – je ujedno i stala protiv jednog od najomiljenijeg kulturnog običaja u Švajcarskoj: praksu stavljanja velikih loptica oko kravljeg vrata u ritualne i praktične razloge.

 

Pretprošle godine prijava za državljanstvo Holtenove je odobrena od strane lokalnih vlasti, da bi je potom odbili na glasanju. U februaru prošle godine se grupa ljudi, takođe, okupila da posluša njen slučaj. Neki su, prisustvovajući ovom saslušanju glasno skandirali.

 

Ono što sigurno neće pomoći Holten da dobije državljanstvo jeste i njena kampanja protiv zvonjenja crkvenih zvona rano ujutro (što je još jedna obožavana Švajcarska tradicija).

 

Stop sirotinji i srednjoj klasi: Ova zemlja od sad prima samo bogate turiste! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...