Odmorite se od problema

Temperatura 27 stepeni, hrana odlična: Ovde ćete se odmoriti od života za male pare! (FOTO)

Zamislite da vas probudi huk talasa, da dan provedete jašući slona pored plaže, a da vas uspava prava tropska kiša i to za manje od 120 evra mesečno
Zanimljivosti
20:26h Autor:
Temperatura 27 stepeni, hrana odlična: Ovde ćete se odmoriti od života za male pare! (FOTO)
Foto: Profimedia
1 / 4 Foto: Profimedia

Verovatno ste milion puta ovih dana poželeli da ste negde na obali mora, da ležite na plaži dok vam sunce greje noge, a sve što čujete su talasi i tišina... Verovatno je vreme da uradite nešto po tom pitanju. Spakujte kofere, uzmite za ruku voljenu osobu i krenite.

Ovo su zemlje gde možete veoma lako početi novi život:

1. Avarua, Grad Kukovih ostrva

Avarua se nalazi na Polineziji, nekih 2.000 kilometara severoistočno od Novog Zelanda. Tropske plaže Avarue su predivne i veoma podsećaju na plaže Maldiva. Međutim, za razliku od Maldiva, Avarua je veoma dostupna budžetu običnog smrtnika. U ovom tropskom raju, veoma solidan apartman možete da iznajmite za 120 evra. Avarua nije preterano popularna turistička destinacija, pa ćete na miru moći da pešačite kilometre i kilometre bez ometanja i da uživate u neverovatnom pogledu. Ovaj gradić je poznat i po "poseti" kitova, koji predstavljaju pravu atrakciju čak i stanovništvu Kukovih ostrva.

Mana ovog ostrva je što strancima nije dopušteno da kupe nekretnine, ali mogu da ih iznajmljuju. Nakon 60 godina stalnog boravka na ovom ostrvu, tek onda stranac postaje meštanin.

Ruski voz, avantura koja se pamti: Put dug 7 dana i noći, kroz 8 vremenskih zona! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Koh Thonsej, Kambodža

Malo ostrvo na jugu Kambodže je pravi mali raj smešten između džungle i plaže. Osim nekoliko ribarskih porodica, na ovom ostrvu niko ne živi pa je veoma lako naći smeštaj i to za smešne pare. Ovde se vreme provodi tako što se istražuju plaže ili pećine koje se nalaze u džungli. Za samo pet evra možete dobiti pravu gozbu i to od ribara koji će vam spremiti sveže krabe ili morsku ribu. Čak i najskuplji riblji specijaliteti ovde ne prelaze cenu od jednog evra.

Nedostatak ovog ostrva je što plaže nisu obezbeđene od divljih životinja koje dolaze iz džungle. Međutim, ako vam je dosta civilizacije i tražite pravi odmor, ovo je mesto za vas!

U ovom gradu je plata 1.200 evra, kirija 15 evra, a nezaposlenost ne postoji: Pravi mali raj!(VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Gvanahuato, Meksiko

Centar kulture - tako zovu Gvanahuato koje se nalazi u samom srcu Meksika. Cene smeštaja su od 150 do 190 evra, a hrana i piće su veoma jeftini. Ulaznice za bioskop, muzeje i ostale kulturne ustanove ne prelaze dva evra. Ako ste žedni umetnosti, dođite u Gvanahuato, ovde ćete je naći u izobilju.

Evo zašto najbogatiji ljudi na svetu dolaze da žive ovde: Država u kojoj teče med i mleko! (FOTO)

Foto: Profimeda
Foto: Profimeda

4. Biserna ostrva, Panama

Nekada davno na Bisernim ostrvima su se krili Pirati, tražeći mir i sklonište za svoj plen. Danas je to divno mesto za one koji žele da pobegnu daleko od civilizacije. Malu kućicu pored mora čiste i tirkizne vode možete iznajmiti za nešto manje od 250 evra. Ako ikad posetite Biserna ostrva, znajte da ste videli najimpresivnije mesto na planeti.

Stan, kola, novac dobijaju od države, posao imaju svi: Ova zemlja neodoljivo podseća na Jugoslaviju!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Goa, India

Na južnoj obali Goe, postoji mesto gde možete da jašete slona pored plaže. Boca vina košta manje od pola evra, usluge frizera isto toliko, a stan možete da iznajmite za oko 120 evra. Za ljubitelje joge ovo je raj na zemlji, s obzirom da je Goa puna budističkih hramova. Za razliku od ostatka Indije, ovde je veoma malo turista, stoga na miru možete da istražujete svaki deo fantastične prirode koja čini Gou.

Kod njih je večita zima, nemaju posao, žive u stadu: Ovako se živi na Istočnom Sibiru! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs