Ubistvo koje je potreslo svet

Izložba o ljubavi povodom 50 godina od Kenedijevog ubistva

Cilj manifestacije, nazvane LOVE Project je da pokaže da je Dalas, koji je nakon Kenedijevog atentata dobio nadimak Grad mržnje, mesto na kojem se gaji ljubav
Zanimljivosti 22.09.2013. - 12:59h Autor: Tanjug

Oko 30.000 umetničkih radova na temu ljubavi biće izloženo širom Dalasa u čast američkog predsednika Džona Kenedija (John Kennedy) koji je pre 50 godina ubijen u ovom teksaškom gradu.

 

U narednih nekoliko sedmica, brojna umetnička dela, među čijim autorima su i amateri i deca, biće postavljena duž trase kojom se kretala Kenedijeva predsednička kolona kao i na drugim lokacijama širom grada.

 

Cilj manifestacije, nazvane LOVE Project (Projekat ljubav), je da pokaže da je Dalas, koji je nakon Kenedijevog atentata 22. novembra 1963. godine dobio nadimak Grad mržnje, mesto na kojem se gaji ljubav.

 

Mada su razlozi zbog kojih je Li Harvi Osvald (Lee Harvey Oswald) pucao na Kenedija do danas ostali nerazjašnjeni, mnogi se sećaju da je atmosfera u gradu uoči Kenedijeve posete bila prilično napeta.

 

Zabeleženo je nekoliko incidenata, uključujući deljenje flajera u stilu poternica sa slikom predsednika. Nekoliko sedmica pre ubistva, Kenedijevog ambasadora u Ujedinjenim Nacijama, Adlaja Stivensona, napala je grupa ultra-konzervativaca dok je držao govor u jednoj od gradskih dvorana.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...