Pazite na budžet, stil, veličinu i boje

Gde grešimo kada muškarcima kupujemo odeću

Muškarci generalno ne vole da idu u šoping, te ako se odlučite da to obavite umesto njih, postoje stvari o kojim morate da vodite računa
Zanimljivosti
21:16h Autor:
Gde grešimo kada muškarcima kupujemo odeću
Foto: Shutterstock

Pokušavate da privolite vašeg muškarca da krene sa vamu u kupovinu i da konačno kupi ono što mu je zaista potrebno? Pripadate onim damama koje same idu u kupovinu za njega da bi na kraju on odbio da nosi ono što ste mu kupili? Odgovarajuću odeću je ponekad teško pronaći i za nas same. Kad kupujete za muškarca vašeg života, bilo da se radi o mužu, sinu ili dečku, njihov otpor samo pogoršava problem.

Postoji par strategija koje možete usvojiti, ali je bitno razumeti da ponekad i same žene doprinose problemu praveći neke greške.

Greška br.1: Kupujete za njega, a niste sigurne šta mu zaista treba, rizikujući dupliranje stvari i bespotrebni trošak

Rešenje: Pomozite mu da razvije pozitivan utisak o tome šta znači imati dobro organizovan garderober. Odvojite malo vremena da zajedno istražite njegov ormar pre nego što se bacite na kupovinu. Videćete da ima dosta stvari koje je on fizički ili psihički odbacio. Napišite potsetnik o tome šta treba zameniti i šta mu definitivno nedostaje. Garderoba je skupa i na taj način ćete izbeći bacanje novca. Proverite šta mu zaista treba a šta ne i naoružajte se detaljnom listom, uključujući i njegove tačne veličine.

Greška br. 2: Ne poznajete dovoljno njegov ukus

Rešenje: Pokušajte da saznate šta voli a šta ne, šta bi hteo da nosi, a šta ne i napravite selekciju na osnovu njegovih preferencija.

Neki ljudi vole da se uvek razlikuju, da budu drugačiji, dok neki vole da budu manje primetni. Naravno, ovoj drugoj kategoriji leptir mašna nije prihvatljivo rešenje, i umesto nje, radije birajte diskretnu kravatu. Neki muškarci bi dobili napad ako biste od njih očekivali da nose ešarpe ili bilo šta slično, tako da je potpuno beskorisno kupovati ovu stavku. To ne znači da ne možete s vremena na vreme uvesti neki aksesoar koji on nije uzeo u razmatranje.

Trebalo bi samo da imate spreman odgovor i dobro potkovan razlog ako on krene da negoduje. Generalno, ideja strategije jeste ta da imate malo fleksibilnosti i da poštujete njegove ideje kada mu iznosite alternative, tako će sigurno u budućnosti imati više vere i pouzdanja u vaš odabir.

Greška br.3: Ušle ste u muško odeljenje a niste se pre toga dovoljno spremile

Rešenje: Rizik kupovine na slepo je taj što ćete biti nesigurne i smanjićete šanse da dobijete najbolje za svoj budžet. Kada imate malo slobodnog vremena, obiđite i radnje za muškarce. Možda ćete se na početku osećati kao Alisa u zemlji čuda (osim ako niste rasle u kući sa puno braće), ali ćete bar znati gde šta ima da se kupi. Obiđite skupe, pristupačne i jeftine radnje, posle malo razgledanja, moći ćete da izaberete odgovarajuću prodavnicu i da idete sa ili bez njega u šoping sa unapred utvrđenim budžetom i stilom koji mu odgovara. Ukoliko imate pitanja, svaki dobar prodavac će biti spreman da vam pomogne ako objasnite situaciju.

Greška 4: Birate boje koje dobro stoje vama a ne njemu

Rešenje: Samo zato što sve delite sa njim, ne mora da znači da boje koje dobro stoje vama savršeno pristaju i njemu. Obratite pažnju na njegov ten, boju očiju i kose. Isprobajte više boja na prirodnoj svetlosti i tako ćete znati koje nijanse ističu njegove crte lica. Boje se najviše opažaju na reverima sakoa, kragni košulje, kravati i džemperu. Svi ovi odevni predmeti moraju biti sinhronizovani kako bi istakli njegovo lice.

Greška br. 5: Zaboravili ste da je ovaj šoping posvećen njemu, a ne vama

Rešenje: Pre nego što krenete u kupovinu, dogovorite se o tome šta treba da kupite, koje radnje obilazite, koliki je vaš budžet i koliko vremena imate na raspolaganju.

Muškarci cene efikasnost u kupovini – žene vole da šetaju kroz tržni centar, makar to značilo da samo razgledaju izloge, muškarcima je to krajnje beskorisno. Kad završite sa kupovinom za njega, nemojte ga pitati da vas pričeka da kupite i nešto za sebe, neka to bude dan namenjen njemu, nek se oseća centralnom figurom, tako će više da ceni vašu pomoć i sledeći put nećete imati problem da ga ubedite da vam se pridruži.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs