Da nam je malo Danske da se odmorimo

Danski raj: Ko ostane duže na poslu, dobije ukor!

Danci ne ostaju duže na poslu jer bi zbog toga pre mogli da dobiju lekciju o neefikasnosti nego pohvalu, piše Helen Rasel, britanska novinarka koja živi u ovoj zemlji
Zanimljivosti
15:14h Autor:
Danski raj: Ko ostane duže na poslu, dobije ukor!
Foto: AP / Jens Dresling

Tipično radno vreme u Danskoj je od 8 do 16 sati, s 37 radnih sati u nedelji. Međutim, jedno nedavno istraživanje je pokazalo da prosečni Danac radi samo 33 sata svake nedelje.

"Danci ne ostaju duže na poslu jer bi zbog toga pre mogli da dobiju lekciju o neefikasnosti nego pohvalu", piše Helen Rasel, britanska novinarka koja živi u Danskoj.

Danska princeza Meri oduševila svet: Svaka žena treba da se ugleda na nju! (FOTO)

Kad se 2013. preselila u Dansku sa suprugom koji je tamo dobio posao u kompaniji "Lego" nije mogla ni da sanja da će njen dragi kući dolaziti odmah nakon posla, a petkom čak u 14.30h, kaže ona.

Par se ranije navikao na obavezne preć́utne prekovremene sate i manjak slobodnog vremena, pa ih je iznenadila lakoća i disciplina kojom žive ljudi u zemlji koja je redovno na listama najboljih mesta za život.

Na ceni je ravnoteža između posla i privatnog života, posebno porodice pa tako mame i tate bez problema nakon radnog dana mogu da pokupe decu i da sa njima provedu kvalitetno poslepodne, a uveče da odvoje i malo vremena za sebe.

Kraljevska porodica na mukama: Danci im stežu kaiš! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs