Male tajne ženskog tela

Ženske grudi: Za muškarce lek, ženama oružje

Nekima su simbol lepote i ženstvenosti, drugima okidač seksualne želje, a mnogima najlepši deo ženskog tela. Muškarcima pogled sleće pravo na njih. One su meke, nežne, tople
Zanimljivosti
11:24h
Ženske grudi: Za muškarce lek, ženama oružje
Foto: Thinkstock

Bilo male ili velike, ženske grudi su simbol nežnosti i ženstvenosti. U savremeno doba žene se trude da ih plastičnim operacijama uvećaju ili ulepšaju, ali mnogim muškarcima su lepe takve kakve jesu, prirodne i kod svake devojke drugačije. U nastavku slede činjenice o ovom delu ženskog tela, koji privlači mušku pažnju, za koje možda niste znali.

Leva dojka je obično veća od desneNekada je teško primetiti jer je razlika u večičini dojki mala, ali uglavnom je leva veća od desne. Kod nekih žena su i bradavice za nijansu drugačije - zanemarljive razlike u veličini i nekada okrenute u drugom smeru.

Dlačice oko bradavicaMnogim muškarcima je ova činjenica definitivno neprivlačna, ali je tako. Žene imaju dlačice oko bradavica, i to od 2 do 15, a da li će biti tamnije ili svetlije i duže ili kraće, zavisi od boje kože i kose. Tamnopute devojke generalno imaju tamnije dlačice po telu.

Prosečna težina dojke iznosi 0,5kgUlaskom u pubertet grudi počinju da rastu, a postepeno i bradavice postaju tamnije. Veličina varira tokom života, menjaju se tokom trudnoće, za vreme dojenja i nakon toga. Kod mnogih žena su čvršće i podignutije, dok su kod drugih opuštenije. Od ukupne prosečne telesne težine 1 odsto čini težina grudi. Prema podacima brojnih istraživanja idealan obim grudi iznosi 91,5 cm. Merlin Monro je imala grudi obima 95 cm. Ono što možda niste znali je da su grudi opuštenije kod žena koje konzumiraju cigarete nego kod nepušača.

Bradavice se ukrute prilikom dodiraA, sada činjenica koja se nasuprot prethodnoj i te kako sviđa muškarcima jeste način na koji bradavice reaguju na dodire. Tokom seksualnog čina ili jednostavnim doditivanjem grudi, bradavice se ukrute i ispupče.

Grudnjak štiti grudiZa zdravlje grudi jako je bitan odabir pravog grudnjaka. On ne sme da bude veći niti manji nego što bi trebalo, a podjenako ne sme da steže dojke. Osim toga, prilikom trčanja, skakanja i sličnih fizičkih aktivnosti, grudi mogu da bole, te je i u ovom slučaju grudnjak neophodan kako bola ne bi bilo.

NegaBilo male ili velike, grudi zahtevaju negu. Počevši od odgovarajućeg grudnjaka (o čemu je već bilo reči) preko krema, vežbi za održavanje i podizanje, kao i zaštite prilikom sunčanja. Hladna voda pomaže održavanju elastičnosti i podizanju grudi.

Muškarcima produžava život gledanje u ženske grudi Prema istraživanju nemačkih naučnika samo 10 minuta gledanja u grudi obdarenog ženskog tela ima isti efekat kao 30 minuta aerobika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs