Prepoznajte problem

Zbog ovih pet stvari ste nesrećni: Evo kako da to promenite!

Postoji pet razloga zbog kojih ste nesrećni, prepoznajte ih i rešite problem
Zanimljivosti 19.02.2016. - 17:34h Autor: bizlife.rs
Foto: Shutterstock

Da li ću stići da završim obaveze na vreme? Zašto se osećam ovako umorno i bezvoljno? Život je pun stresnih situacija i ponekad vam se čini da je sve teško i mučno. Najpre morate spoznati šta vas to sprečava da živite lagodno, a onda i srušite sve prepreke za srećan život:

 

1. Nikada ne zastanete da predahnete

 

Da li u toku dana sednete bar 15 minuta u tišini, fokusirajući se samo na disanje? Verovatno ne. Malo mira može da smanji anksioznost i poboljša vaš imuni sistem, san i smanji sve negativne emocije koje uzrokuju stres. Predlažem da potražite vođene meditacije na youtube-u, postoji veliki izbor naročito na engleskom jeziku.

 

2. Radite ono što ne volite

 

Kada radite ono što ne volite, svaki radni dan ispunjen je osećajem apatije, mrzovolje, nedovoljnog vrednovanja vaših sposobnosti i lošom inspiracijom. Ako još na sve to dodate gomilu zadataka – onda dolazi stres, u velikim količinama. Već znate da je on jako loš za vaše zdravlje. Šta će vam sigurna plata kada se razbolite? Ako ne možete u potpunosti da se bavite onim što volite, onda bar obavljajte samo one zadatke koji vam prijaju.

 

Ovo je jedina država na svetu kojoj je više stalo do sreće nego do politike: Upoznajte Butan! (FOTO)

 

3. Preveliki ste perfekcionista

 

Biti perfekcionista nije loše, ali ako ne koristite svoj perfekcionizam na pravi način, onda vas može dovesti u bezbroj dilema i neprospavanih noći. Sigurno ste već iskusili da se vaš plan izjalovio, iako ste vredno radili da sve prođe savršeno. Prestanite da brinete. Nije bitno kako je sve ispalo na kraju, nego kako ste se vi poneli u nekoj situaciji. Bićete mnogo srećniji ako počnete opuštenije da gledate na takve momente.

 

4. Ne kreirate već samo konzumirate

 

Ako se osećate neispunjeno razlog tome je verovatno vaše malo angažovanje da nešto stvorite. Kreacija je suština srećnog, ispunjenog i smislenog života. Stil koji se danas nameće nažalost ne ostavlja puno energije i vremena za aktivan život. Međutim, vaša je odluka kako će vam život izgledati. Ponesite sendvič koji ste sami spremili na posao umesto kifle iz pekare, napišite blog umesto da pročitate jedan. Kreacija ne mora biti spektakularna, ali je bitno da stvarate, svakodnevno.

 

5. Provodite ceo dan u zatvorenoj prostoriji

 

Postoji mnogo pozitivnih strana boravka na otvorenom, kako fizičkih tako i psihičkih. Isplanirajte bar jedan dan u nedelji kada ćete otići u šetnju u park ili pešačenje u obližnjoj šumi. Istraživanja pokazuju da kada provodite vreme na otvorenom, vaše samopouzdanje raste, kao i sposobnost komunikacije sa drugima. Ovo je samo nekoliko stvari koje stoje između vas i vašeg uspeha, zato uklonite sve faktore koje vas čine nesrećnim.

 

Da bismo bili srećni: Ovo nikad, nigde i nikome ne sme da se desi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...