Novi projekat

Mark Zukerberg otkrio svoj cilj za 2016. godinu: Evo šta želi da uradi!

U postu na Fejsbuku, Zukerberg je obelodanio planove o izradi robota-asistenta
Zanimljivosti
23:32h Autor:
Mark Zukerberg otkrio svoj cilj za 2016. godinu: Evo šta želi da uradi!
Foto: AP

Osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg je izjavio da u 2016. godini želi sebi da napravi asistenta sa veštačkom inteligencijom, koji bi mu pomagao u kući i na poslu. Zukerberg, koji svake godine odredi sebi jedan lični izazov, otkrio je planove o izradi robota-asistenta u postu na Fejsbuku, preneo je Rojters.

"Zamislite ga kao Džarvisa u Ajron Menu", napisao je američki milijarder, govoreći o veštački inteligentnom batleru koji se pojavljuje u stripovima i filmovima američkog izdavača stripova "Marvela". Zukerberg je naveo da će rad na tom projektu započeti tako što će istražiti postojeću tehnologiju, a zatim će naučiti robota da razume njegov glas kako bi mogao da kontroliše sve u svojoj kući, kao što su muzički uređaji, svetla i temperaturu.

Mark Zukerberg postao otac: Poklanja 99% svog bogatstva! (FOTO)

<\/div>

Osnivač Fejsbuka planira i da nauči svog asistenta da pušta u kuću njegove prijatelje tako što će proučiti njihova lica kad oni pozvone na vratima, a robot će takođe vizualno obrađivati podatke kako bi svom tvorcu pomagao na poslu.

"Trebalo bi da bude zabavan intelektualni izazov da ovo sam ostvarim. Nadam se da ću tokom godine moći da podelim sa vama napredak u tom projektu", napisao je Zukerberg.

Među izazovima koje je Zukerberg sebi zadao prošlih godina bilo je čitanje dve knjige mesečno i učenje mandarinskog jezika.

Loše stvari kojih morate da se otarasite u 2016: Za bolji život!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs