Korisni saveti

Zlatna pravila darivanja: 3 cake da odaberete savršen poklon za drage osobe!

Ako ste i vi jedan od onih koji nemaju ideju šta da kupe najmilijima, evo trikova koji će vam pomoći u odabiru
Zanimljivosti
16:48h Autor:
Zlatna pravila darivanja: 3 cake da odaberete savršen poklon za drage osobe!
Foto: Shutterstock

Iako svi volimo da darujemo drage osobe i uživamo kad vidimo da ih je dar razveselio, odabir "pravog" poklona katkad je težak, pa i stresan, pogotovo u doba praznika kad je ponuda veoma velika.

Kako odabrati poklon koji će primaocu značiti i pokazati mu našu ljubav i poštovanje, savetuje Šon Ačor, "stručnjak za sreću" i istraživač koji se školovao na Harvardu. Njegova tri jednostavna saveta za darivanje temelje se na naučnim spoznajama vezanim uz proučavanje sreće.

Dar sreće

Budući da je po nauci najveći pokazatelj sreće društvena potpora - širina, dubina i značenje vaših veza - darujte doživljaje i aktivnosti, a ne stvari jer takvi darovi omogućuju kvalitetno provođenje vremena s drugim ljudima i jačanje društvenih veza.

Jednostavan trik: Kako da skinete nalepnicu sa poklona!

Trajni užici

Kod izbora poklona bitno je da razlikujemo trenutni užitak i dugoročno pozitivno sećanje što se temelji na sposobnosti da se mentalno vratimo u osećaj ili događaj. Zato pri nabavljanju poklona razmislite o onome koji će primaocu na dalji rok koristiti - nastaviti da ga vraća u srećne trenutke.

Izbegavanje zamke "deficita"

Tu je jednostavno reč o tome da ne kupujete poklon koji ne možete da priuštite. Umesto da se usredsredite na ono što nemate, negujte pozitivno gledište kome je u fokusu to da imate nekoga do koga vam je toliko stalo da želite da mu date dar. Pritom nije naodmet podsetiti i činjenice da verovatno imate više nego većina ljudi na planeti.

4 savršena poklona za vaše dete: Biće vam zahvalno za ceo život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs