Probajte, ništa vas ne košta

Svi ih bacamo, a mogu da nas spasu u sekundi: Sve primene moćnih kesica!

Vlaga smeta i kozmetičkim proizvodima, pogotovo onima u prahu poput pudera i senki. Sprečite njihovo propadanje tako što ćete jednu do dve kesice sa silicijumskim gelom staviti u neseser
Zanimljivosti
08:40h Autor:
Svi ih bacamo, a mogu da nas spasu u sekundi: Sve primene moćnih kesica!
Foto: Shutterstock

Znate one male bele kesice, što uvek dobijate uz cipele, torbe, novčanike... I što ih brže bolje bacite u kantu?

U budućše ih sačuvajte, jer mogu da vam pomognu u nekoliko hitnih situacija, ali i da vam pomognu da uštedite i produžite vek trajanja vašim stvarima.

Zapravo je reč o kesicama sa silicijumskim gelom, obično u kuglicama ili prahu, koji je moćni upijač vlage, a evo i još nekoliko njegovih primena:

Spašavaju mobilni telefon

Pad u vodu ili polivanje mobilnog telefona česte su nezgode, zbog kojeg skupi uređaji mogu da se pokvare. Kesice sa silicijumskim gelom su pravi saveznik koji mobilnom može da spase život - izvadite bateriju i memorijsku karticu (ako je imate) i telefon stavite u posudu s ovim kesicama - to će izvući svu vlagu.

Produžavaju vek trajanja brijača

Oksidacija i vlaga su najčešći uzrok brzo zatupljivanja jednokratnih brijača. To možete da sprečiti stavljanjem brijača u posudu sa kesicama silicijumskog gela nakon korišćenja, zbog čega će vam brijači biti oštri trostruko duže.

Kesicu od čaja stavila među prljave sudove: Oduševićete se kada vidite zašto! (VIDEO)

Čuvaju šminku

Vlaga smeta i kozmetičkim proizvodima, pogotovo onima u prahu, poput pudera i senki. Sprečite njihovo propadanje tako što ćete jednu do dve kesice staviti u neseser.

Štite uspomene

Slike su pokazatelj starih vremena, ali to se ne mora na njima baš doslovno videti - sprečite propadanje i bledenje fotografija na jednostavan način - u kutiju sa uspomenama stavite jednu do dve kesice sa silicijumskim gelom.

Manje neprijatnih mirisa

Osim što mogu da pokupe vlagu, ove kesice odlično upijaju i mirise. Odlična ideja je stavljanje nekoliko njih u torbu za trening, što će sprečiti širenje mirisa znoja u njoj.

Vagina i neprijatan miris: Zbog čega nastaje i kako ga se rešiti?

Protiv zamagljivanja

Ovaj trik deluje na prozorima u kući, ali i u automobilu. Stavite nekoliko kesica tik do prozora, a one će opet upiti vlagu, koja je glavni uzrok zamagljivanja.

Sušenje cveća, čuvanje semenki

Ako sami sadite voće i povrće, tada verovatno koristite i svoje seme. Kako biste ga pravilno "othranili" i sprečili nastanak buđi, u posudicu stavite jednu vrećicu silicijumskog gela. Takođe, ako sušite cveće, ovaj gel će znatno ubrzati proces.

Da veš duže miriše

Nakon pranja, sve obično miriše odlično. Ali dok dođe na red za korišćenje, stvari već mogu da izgube miris. U ormar stavite nekoliko ovih moćnih kesica, pa će se miris svežine duže zadržati.

Ne bacajte koru mandarine: Napravite prirodni lek protiv kašlja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs