Jeziv osećaj

I najjači plaču i vrište: 7 najgorih bolova koje čovek može da oseti!

Trigenalna neuralgija je stanje koje se opisuje kao najgora bol na svetu i utiče na živac koji šalje poruke iz centara u licu prema mozgu
Zanimljivosti 02.12.2015. - 14:27h Autor: B92
Foto: Profimedia

Neko je u stanju da izdrži zubarski zahvat bez anestezije, dok drugi padaju u nesvest pri samoj pomisli na vađenje krvi.

 

Bol je zapravo subjektivan osećaj, jer svako od nas ima drugačiji prag tolerancije na bol, ali ovih sedam tipova će naterati čak i najsnažniju osobu da se previja i plače!

 

Naime, bol koji potiče od živca, a ne tkiva, je obično najozbiljniji tip bola, tvrdi profesor anatomije Alan Basbum.

 

Prisetite se samo kada vam stomatolog dodirne zubni živac tokom zahvata... Posebno je mučno što ovi bolovi dolaze u iznenadnim talasima i veoma su jaki, pa pacijenti žive u neprestanom strahu od sledećeg naleta.

 

Alan Basbum otkriva 7 bolova koje pacijenti na skali od 1 do 10 ocenjuju sa 15!

 

Bolovi su posledica negativnih emocija: Svaka donosi bolest određenom organu!

 

 

Ekstremne glavobolje

 

Ljudi koji pate od teških glavobolja stvarno baš, baš pate. Ocenjuju ih kao gore od porođajnih bolova bez anestezije, gore od prostrelnih rana ili preloma.

 

"Prisete se najgorih mogućih bolova koje su doživeli, a onda kažu da je još gore", kaže neurolog Piter Godsbaj. Oko 15 odsto populacije boluje od migrena, a samo 0,1 odsto od ekstremnih glavobolja.

 

Kamen u bubregu

 

Neopisiv bol u leđima i oko njih, koji se širi prema stomaku i preponama, mučnina, povraćanje i neprijatan miris mokraće su sastavni delovi ovog stanja. Srećom, ono se vrlo uspešno leči unosom tečnosti u organizam i operacijom.

 

Vežbe za kičmu: Odvojite dnevno pet minuta, leđa će vam biti zdrava celi život! (VIDEO)

 

 

Trigenalna neuralgija

 

Ovo stanje opisuje se kao najgori bol na svetu i utiče na živac koji šalje poruke iz centara u licu prema mozgu, usled čega oboleli osećaju oštar bol u predelu celog lica. Bol je toliko jak da se pacijenti uvek sa neverovatnom preciznošću sećaju trenutka i mesta kada im se prvi put dogodio. Intenzitet muke je ogroman, a čak je i pokušaj tešenja težak jer bilo kakav kontakt pojačava bol.

 

Povreda kičmene moždine

 

Osobe koje pate od ovog stanja mogu da osećaju probadanja iz "fantomskih udova", odnosno amputiranih ili oduzetih delova tela. Naime, u takvom stanju mozak oseća kao da i dalje postoji odstranjeni ekstremitet jer mozak ne registruje nedostatak, već samo bol sa mesta na kojem se ud nekada nalazio.

 

Tri najveća farmaceutska otrova za žene: Zamenite ih ovim prirodnim lekovima!

 

 

Opekotine

 

Opečena koža pruža konstantan bol koji se pogoršava kada se koža rastegne, jer su oštećeni nervi ispod nje. Uz to, pružanje pomoći u vidu čišćenja, tačnije bilo kakav dodir stvara nove, neizmerne bolove.

 

Žučni napad

 

Nagla bol koja traje od jednog do pet sati, a popraćena je povraćanjem i groznicom, naziva se napadom žuči. Sipmtomi su slični kao kod kamena u bubregu, ali kamen u žuči je napravljen od holesterola, a ne kalcijuma. Zdrava ishrana i vežbanje umanjuju šanse da obolite od oba ova stanja.

 

Porođaj

 

Svako ima drugačije iskustvo sa porođajem, ali ova vrsta bola obično se koristi kao merna jedinica za sve druge.

 

"Imao sam napad žuči, valjao sam se po podu u agoniji, a medicinska sestra mi je rekla da je to najgori bol koji je i ona osetila - pre porođaja", rekao je doktor Basbum. Prednost porođaja je što to nije bolest i bol prolazi nakon što se beba rodi.

 

Čudo rađanja: Evo kako se mamino telo menja da bi beba došla na svet! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs