Citrin

Privucite sreću i bogatstvo ovim magičnim kamenom: Izobilje će samo doći!

Ima moć da otkrije radost svakome ko je ima. Sa njim mudrost ispliva na površinu
Zanimljivosti 07.11.2015. - 12:28h Autor: lovesensa.rs
Foto: Shutterstock

Citrin je jedan od kamenova izobilja. Ovaj dinamični kamen podučava kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspeh i sve dobre stvari. Citrin je srećan, velikodušan kamen i podstiče deljenje onoga što posedujete, a opet vam pomaže da zadržite svoje bogatstvo. Ima moć da otkrije radost svakome ko je ima. Sumornost i negativnost nema mesta u blizini citrina. Ovo je kamen koristan za izmirivanje suprotstavljenih grupa ili porodičnih nesuglasica.

 

Psihološki, citrin popravlja samopouzdanje i samouverenost i otklanja destruktivne sklonosti. Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, podstiče izražavanje sopstvenog mišljenja. Čini vas manje osetljivima, posebno na kritiku, i podržava delanje u skladu sa konstruktivnom kritikom. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate sa optimizmom, krećući se napred umesto da se držite prošlosti. Ovaj kamen podstiče uživanje u novim iskustvima i podržava istraživanje svakog mogućeg puta sve dok ne pronađete najbolje rešenje.

 

Poludrago kamenje, nakit koji leči: Štiti od bolesti, isceljuje telo i duh!

 

Citrin za bolju cirkulaciju

 

Mentalno, citrin pojačava koncentraciju i revitalizuje um. Odličan je za prevazilaženje depresije, strahova i fobija. Citrin potpomaže unutrašnju smirenost tako da mudrost može da ispliva na površinu. Pomaže analizi situacija i u njihovom usmeravanju u pozitivnom pravcu. Ovaj kamen budi viši um. Nošenjem priveska od citrina prevazilaze se teškoće u pretvaranju misli i sećanja u reči.

 

Emotivno, citrin ističe radost u zivotu. Otpušta negativne osobine, strahove i osećanja na najdubljem nivou. Doprinosi prevazilaženju straha od odgovornosti i zaustavlja bes. Ovaj kamen vam pomaže da uđete u tok osećanja i postanete emotivno uravnoteženi.

 

Fizički, citrin donosi energiju i okrepljuje fizičko telo. Koristan je za ljude koji su posebno osetljivi na spoljne uticaje, poput okruženja i sličnog.

 

Lečenje: Citrin je izvanredan kamen za punjenje i dopunjavanje energijom. Veoma je koristan kod SHU i reveribilno deluje na degenerativne bolesti. Citrin stimuliše varenje, slezinu i pankreas. Suprotstavlja se infekcijama bubrega i mokraćne bešike, pomaže kod problema sa očima, poboljšava cirkulaciju krvi, detoksikuje krv, aktivira timus, dovodi tiroidnu žlezdu u ravnotežu. Greje i jača nerve. Citrin je eliminator - pobeđuje opstipaciju i otklanja celulit. Kao eliksir pomaže kod menstrualnih problema i siptoma menopauze poput valunga, usklađuje hormone i smanjuje zamor.

 

Za dobro zdravlje i dug život: Uredite životni prostor pomoću 13 Feng šui saveta za blagostanje!

 

Položaj

: Nositi na prstima ili na grlu u dodiru sa kožom. Nošenje šiljka citrina donosi zlatni zrak duha u fizički domen. Odredite položaj gde god odgovara za lečenje. Loptu koristiti za meditaciju. Postavite u ugao bogatstva u svojoj kući ili na poslu, ili ga držite u svojoj kasici. Citrin bledi na suncu.

 

Citrin je snažan regenerator i pročišćivač, a pošto nosi moć Sunca sposoban je da čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu.

 

Boja: Žuta do zućkasto-smeđa ili čađavo-sivosmeđa.

 

Izgled: Providni kristali, svih veličina, često u obliku geodam šiljaka ili grozdova.

 

Osobine: Citrin je snažan regenerator i pročišćivač. Pošto nosi moć Sunca, ovo je izvanredno koristan kamen. Greje, dopunjava energijom i veoma je kreativan. Ovo je jedan od kristala kojima nikad nije potrebno čišćenje. Apsorbuje, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje. Citrin puni energijom svaki domen života. Štiti auru, ponaša se kao sistem za rano upozoravanje, tako da pojedinac može blagovremeno da preduzme nešto, da se zaštiti. Sposoban je da čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju. Citrin pročišćava i balansira suptilna tela, dovodeći ih u harmoniju sa fizičkim.

 

Izbacite siromaštvo iz doma: 8 jednostavnih stvari koje svako može da uradi!


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...