Sanovnik

Značenje tri najčešće noćne more: Evo šta vam one najavljuju!

Noćne more su odraz stvarnog života, tj. vi sanjate ono sa čim se dnevno borite
Zanimljivosti 20.10.2015. - 22:30h Autor: 6yka.com
Foto: Thinkstock

Psiholog i specijalista za snove, kaže da iako mislite da je ovo razdoblje kao stvoreno za strašne snove, to zapravo nije u potpunosti tačno.

 

„Nekako istovremeno sa Noći veštica, pomera se i sat, što menja naše obrasce spavanja. S fragmentiranim spavanjem dolazi i lošiji kvalitet sna, tako da su velike šanse da ćemo doživeti smetnje u snu“, rekao je Valenc i dodao da zastrašujuće teme koje prate Noć veštica mogu biti u našoj podsvesti, ali ne postoji „direktna veza“ između sablasne sezone i noćnih mora.

 

Tumačite i pamtite snove: Imaćete uspeh na poslu ako sanjate nepoznatu brinetu!

 

Valace je takođe govorio i o „zabludama“ da su noćne more i snovi odvojeni entiteti.

 

„Noćna mora je san koji je jednostavno emotivno strašniji. Snovi nisu tek protok slika, one su i tok emocija. Ljudi stvaraju noćne more kad se u pravom životu nose s nečim jako emotivnim. Tu je također i činjenica da se noćne more mogu svima dogoditi. Svi mi sami kreiramo naše snove i sve u njima“, kaže on.

 

Valace objašnjava i da su delovi mozga uključeni u stvaranje snova i noćnih mora ventromedijalni prefontalni korteks mozga i limbički sistem.
A najčešće zajedničke noćne more koje proganjaju ljude su: gubljenje zubi i nemogućnost da se dođe do toaleta na vreme.

 

Ako sanjate da vas proganjaju...

 

„Biti progonjen znači da u pravom životu tragate za ciljem. To je obično noćna mora; zlikovci juri za vama, a vi ne možete pobeći, što znači da vas nešto progoni i u stvarnom životu te da ste suočeni s frustracijama i ne znate kako ih izbeći."

 

Ako sanjate da vam ispadaju zubi...

 

„Vaši zubi predstavljaju snagu i poverenje. Pokazujete ih kada se smejete ili ste ljuti. Kad sanjate da vam oni ispadaju, to znači da u budnom stanju postoji neka situacija zbog koje gubite samopouzdanje, kao u snovima zube. Najbolja stvar koju možete učiniti jest da se počnete ponašati samouvereno u stvarnosti, jer jer ćete se na taj način i početi osećati samouverenije."

 

Ako sanjate wc, a njega nema na vidiku...

 

„Potreba za odlaskom na teoalet predstavlja mogućnost da se pobrinete za svoje potrebe. To je simbolično za ljude koji se više brinu za druge nego za sebe. Najbolji način da se brinute za druge jest da se prvo pobrinute za sebe“, piše Independent.

 

U vama je nešto mrtvo: Šta znače snovi o smrti?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...