Prljavština je dobra

Američki lekar upozorava: Tuširajte se samo vodom, izbacite sapun!

Jedan lekar tvrdi da bolesti ne izaziva prljavština, nego konstantno ubijanje dobrih bakterija koje škodi našem imunitetu
Zanimljivosti 18.10.2015. - 14:57h Autor: B92
Foto: Shutterstock

Redovna upotreba sapuna prilikom tuširanja može vam doneti više štete nego koristi, upozorava jedan američki lekar.

 

Antibakterijski sapuni često sadrže agresivne hemikalije i uklanjaju čak i “dobre” bakterije sa vašeg tela. Robin Čutkan, osnivač Centra za žene u Merilendu tvrdi da tako uklanjamo bakterije koje nas štite od akni i ekcema.

 

Dr Čutkan smatra da je telu potrebno samo pranje vodom i to čak i posle treninga. “Bolesti ne izaziva prljavština, nego konstantno ubijanje dobrih bakterija koje škodi našem imunitetu”, kaže on.

 

Pomešajte 2 sastojka i ostavite da odstoji 15 minuta: Prirodni lek protiv upale grla! (RECEPT)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

“Ako ne radite na odeljenju na kom leže pacijenti sa ebolom, većina mikroba na vašoj koži i rukama ne predstavlja opasnost po zdravlje”, insistira doktor.

 

Prošle godine Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je širom sveta zabeležen porast bakterijskih infekcija otpornih na lekove i za to optužila upotrebu antibakterijskih gelova.

 

Izveštaj sugeriše da je većina običnih mikroorganizama mutirala u sojeve koji su otporni na lekove, zbog čega se teže kontrolišu i istrebljuju.

 

Po receptu naših baka: 4 narodna leka protiv upale grla i prehlade! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...