Motivacione poruke

Bil Gejts objasnio: Budi dobar sa štreberima jer ćeš možda jednog dana raditi za njih!

Njegovo bogatstvo je kod mnogih stvaralo zavist i nevericu, a on je kreirao budućnost o kojoj je pričao
Zanimljivosti
14:10h Autor:
Bil Gejts objasnio: Budi dobar sa štreberima jer ćeš možda jednog dana raditi za njih!
Foto: AP

Jedan od malobrojnih ljudi za koje je novac izgubio svaki smisao i vrednost, drugi najbogatiji čovek na svetu, ali prvi kada je reč o inovacijama sa kraja prošlog i početka ovog veka, Bil Gejts, u školi je kreirao programe da bi učionice delio sa devojčicama.

Bil Gejts objasnio: 11 stvari koje niste i nikada nećete naučiti u školi!

Svi koji su ga voleli i poštovali, kao i oni drugi koji su ga ogovarali, složili su se u jednom: Bil Gejts je ostavio snažan i trajan uticaj na savremeno doba.

Njegovo bogatstvo je kod Bilovih protivnika stvaralo zavist i nevericu, ali ono se nije ogledalo samo u količini novca kojim je raspolagao, već i u tome što je, shvatajući kako tehnologija funkcioniše, kreirao budućnost o kojoj je pričao.

Donirajući tokom poslednjih trinaest godina u humanitarne svrhe skoro 30 milijardi dolara, pokazao je kako želi da deo te budućnosti budu i bolesni, siromašni i nerazvijeni.

Pročitajte neke od njegovih upečatljivih izjava:

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

1. "Budi dobar sa štreberima jer ćeš možda jednog dana raditi za njih", rečenica je kojom Gejts često voli da se našali izvučena iz njegovog obraćanja učenicima jedne obrazovne ustanove o jedanaest stvari koje neće naučiti u školi.

2. "Život nije fer, naviknite se na to", rekao je istom prilikom.

Bez obzira na to što je zaslužan za veliku prekretnicu u razvoju naše civilizacije, on je doprineo i povećanju svesti pojedinca o odnosu na druge koji nisu imali baš toliko sreće.

Pitali su Dalaj Lamu šta ga najviše iznenađuje: Njegov odgovor je oduševio!

Možda se baš tu krije osnova za frazu čovek koji je promenio svet, ali i na onu da nije pogrešno ako vreme prestanete da delimo pre i posle Hrista, već pre i posle Bila Gejtsa.

3. "Dobro sam zbrinut što se tiče hrane i odeće. Novac mi, nakon određene tačke, više ništa ne znači", objasnio je svoje motive Bil.

4. "Zlatno je pravilo da svaki život vredi jednako i trebalo bi da se ponašamo prema drugima onako kako želimo da se oni ponašaju prema nama".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs