Bizarno

Život u sekti: Seksualno zlostavljanje je za njih normalna pojava! (VIDEO)

Ova sekta za zlostavljanje okrivljuje žrtvu, a oni koji su u braku ne koriste kontracepciju i najčešće imaju čak po dvanaestoro dece
Zanimljivosti 11.08.2015. - 18:33h Autor: index.hr
Foto: Youtube Printscreen

Iako nas sektaške budalaštine retko mogu iznenaditi bizarnostima, nedavno se pojavio dokumentarac "Gloriavale" o istoimenoj sekti u kojoj je tinejdžerima zabranjeno da razgovaraju pre venčanja, a o tome ko će sa kim ući u brak odlučuje veće koje čini 12 staraca.

 

Radi se o zatvorenoj zajednici na novozelandskom Južnom ostrvu koje čini tek petstotinjak članova, a o sekti se do pre petnaestak godina malo toga znalo.

 

Kontrolisali ga 30 godina, uzimali mu pare: Tom Kruz napušta sajentologiju?

 

Preciznije, sve dok osnivač Nevil Kuper nije završio u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih članova.
Inače, spomenuti dokumentarac prati mladi bračni par Paula Valora i Perl Hop koji, da bi se uopšte mogli venčati, moraju čekati odluku veća starešina.

 

Kumovi i gosti šokirani: Na sopstveno venčanje došla u mrtvačkom sanduku!

 

"Oni imaju popis svih članova koji su u krvnoj vezi, a kad im kažete da se želite venčati, ponude vam pet, šest devojaka sa kojima niste u srodstvu", rekao je Paul.

 

Kontracepcija nije dozvoljena, a uobičajno je da par ima dvanaestoro dece.

 

Međutim, posebno je zabrinjavajuća praksa donošenja odluke o odlasku u bolnicu u slučaju problematičnih trudnoća. Naime, ako zaista dođe do komplikacija, muškarac je taj koji odlučuje želi li da suprugu i dete pošalje u bolnicu. Ne treba posebno isticati da su žene podređene muškarcima.

 

Najbizarniji srpski seksualni običaj: I ovo je bilo deo tradicije!

 

Nakon što je dokumentarac emitovan, javnost je bila zgrožena zajednicom Gloriavale, a policija je započela istragu zbog optužbi za zlostavljanje nakon što su bivši članovi izjavili da je to kultura u kojoj je seksualno zlostavljanje uobičajno i najčešće se krivi žrtva.

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...