Pročitajte

Pitali su Dalaj Lamu šta ga najviše iznenađuje: Njegov odgovor je oduševio!

U toku jednog intervjua Dalaj Lamu su upitali šta ga na svetu najviše iznenađuje, a njegov odgovor navodi nas da se na trenutak zaustavimo i razmislimo
Zanimljivosti
18:20h Autor:
Pitali su Dalaj Lamu šta ga najviše iznenađuje: Njegov odgovor je oduševio!
Foto: Profimedia

Moglo bi se reći da je Dalaj Lama prilično zanimljiva ličnost, kao što je i njegovo stanovište o vanzemaljskom životu. U toku jednog intervjua Dalaj Lamu su upitali šta ga na svetu najviše iznenađuje, a njegov odgovor navodi nas da se na trenutak zaustavimo i razmislimo.

Poštujte sebe, naučite lekciju, ispravite grešku: Dalaj Lamina pravila za dobar život!

"Ono što me najviše iznenađuje je - čovek. On žrtvuje svoje zdravlje kako bi stekao novac. Potom on žrtvuje novac kako bi vratio svoje zdravlje. Toliko je zabrinut za budućnost da ne uživa u sadašnjosti. Rezultat je da čovek ne živi ni u sadašnjosti ni u budućnosti; živi kao da nikada neće umreti, a onda umire kao da nikad nije živeo".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prilično upečatljiva i snažna izjava. Naravno, vrlo je lako pročitati ovaj citat i kliknuti na neku drugu stranu ili video ili nešto treće, ali ako zaista odvojimo malo vremena i dopustimo da ova izjava odjekne u našem svesnom umu na nekoliko minuta, pravi smisao i dubina izrečenog će početi da deluje.

Priča o cipelama patrijarha Pavla: Evo zašto su ga prozvali sveti siromah!

Živimo svoje živote na tako destruktivan način, a kako bismo nešto popravili koristimo samo novac. Da bi dobili taj novac moramo većinu naših dana da radimo poslove koje uglavnom ne volimo - što nije dobro za naše zdravlje. U određenom smislu mi smo kao robovi samo što to ne znamo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs