Pravoslavni običaj

Uskršnje pričešće: Molitva koju treba da izgovorite pred svetu tajnu!

Za sve one koji su postili Uskršnji post
Zanimljivosti 11.04.2015. - 12:23h
Foto: Shutterstock

"Molitva je tamjan najprijatniji Bogu, najsigurniji most za prelaz preko iskušenja talasa života, neoboriva stena svih koji veruju, mirno pristanište, Božanska odeća koja oblači dušu velikom dobrotom i lepotom" - Patrijarh srpski Pavle

 

Mudre reči i pouke patrijarha Pavla - Nema čoveka bez greha, niti bez dobrog dela!

 

Ukoliko spadate u grupu vernika koji su postili veliki Uskršnji post ili ste se odrekli mrsne hrane bar protekle sedmice i planirate da se na Uskrs pričestite, evo molitve koju treba izgovoriti pre ove svete tajne!

 

"Verujem, Gospode, i ispovedam da si Ti zaista Hristos, Sin Boga živoga, koji si došao u svet da spasiš grešnike, od kojih sam prvi ja. Još verujem da je ovo samo prečisto Telo Tvoje i da je ovo sama prečasna Krv Tvoja.

 

Stoga Ti se molim: pomiluj me i oprosti mi sagrešenja moja, učinjena hotimice i nehotice, rečju, delom, svesno i nesvesno i udostoj me da se bez osude pričestim prečistim Tajnama Tvojim za oproštenje grehova i za život večni.

 

Primi me danas, Sine Božiji, za pričesnika Tajne Večere Tvoje, jer neću kazati Tajnu neprijateljima Tvojim; niti ću Ti dati celiv kao Juda, već kao razbojnik ispovedam Te: seti me se Gospode u carstvu svome.

 

Spoj tradicije i odličnog ukusa - 3 neodoljiva Uskršnja recepta! (FOTO)

 

Daj mi pričešće svetim Tvojim tajnama, Gospode, ne bude za sud ili osudu, već za iscelenje duše i tela.

 

Amin."

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...