Snaga i slabost

Horoskop otkriva: Gde vas negativna energija najviše pogađa!

S obzirom na svoju funkciju, svaki deo tela ima istu vrstu energije kao i pojedini astrološki znak
Zanimljivosti
14:52h
Horoskop otkriva: Gde vas negativna energija najviše pogađa!
Foto: Shutterstock

Simboličnim jezikom znakova i planeta moguće je opisati život i sve ono što ga prati. U astrologiji je broj dvanaest izuzetno važan. Baš kao broj meseci u godini, tako i krug Zodijaka ima dvanaest znakova, a svaki ima posebnu simboliku.

Gledano iz astrološkoga ugla, ljudsko telo je takođe podeljeno na dvanaest područja. S obzirom na svoju funkciju, svaki deo tela ima istu vrstu energije kao i pojedini astrološki znak. Jednostavnije rečeno, svaki deo tela pripada određenom astrološkom znaku.

Drevni arapski horoskop: Svaki znak ima svoje oružje!

Snaga i slabosti

Popularna astrologija navodi nas na poistovećivanje s jednim znakom. To je znak u kojem se nalazilo Sunce na dan našeg rođenja. Međutim, tu su i ostale važne energije, poput energije Meseca, podznaka i ostalih planeta. Planete u natalnom horoskopu otkrivaju naše naglašene znakove.

Upravo energijama tih znakova služićemo se kako bismo se snašli, razvijali i probijali kroz život. One su izvor naše snage, ali i slabosti. To, među ostalim, znači da "naš" vastrološki znak naglašava određeni deo tela i tako direktno deluje na zdravlje. Svaki put kad narušimo ravnotežu, bilo na emotivnom, psihološkom ili fizičkom nivou, to će da se odrazi na našem telu. A osetljivi delovi tela uvek prvi reaguju.

Astromedicina

Astromedicina je vrlo složena disciplina koja zahteva stručno poznavanje i medicine i astrologije. Traži veliku odgovornost jer astrologija informiše i podučava, ali ne može da leči. Školovani astrolog može da odredi osetljive delove tela i da osvesti povezanost psihičke i emotivne energije sa zdravljem.

Za razliku od drugih disciplina, uz pomoć astrologije moguće je odrediti razdoblja u kojima kretanja planeta mogu da naruše ravnotežu i da otvore put bolesti. To rano upozorenje može da vas podstakne na sistematski pregled koji dugo odlažete i da vam pomogne da se na vreme pobrinete za svoje zdravlje.

Škorpija ne zna da sakrije bes, ubiće vas pogledom: Džabe folirate, govor tela vas odaje!

Vatreni znakovi

Pripadnici vatrenih znakova uglavnom su dobrog zdravlja i imaju mnogo vitalne energije. Kad im se energija poremeti zbog preterane stimulacije, obuzeće ih nestrpljivost ili ljutnja. Ako tu napetost ne izbace, može da dođe do upala, nastanka čireva ili problema sa srcem. Vatra u telu ima ulogu unutrašnjeg sagorevanja, odnosno varenja, pročišćava sistem odstranjujući otrove, viruse i bakterije. Zato se pripadnici vatrenih znakova s lakoćom bore protiv bolesti i brzo se regenerišu.

Ovan

Prodorna energija Ovna, koja pripadnike tog znaka tera da neustrašivo koračaju napred i potvrđuju identitet, simboliše glavu i lice. Telo će na narušenu ravnotežu da reaguje glavoboljom, migrenom i raznim upalnim procesima, poput zubobolje, upale uha, upale sinusa ili akni. Moguće su smetnje s vidom ili povrede glave.

Dobrom zdravlju doprineće takmičarski sportovi jer se njima oslobađa napetost. Preporučuje se i plivanje, kao i odlasci u saunu i na masažu.

6 snova koje ne smete da ignorišete: Daju vam bolji uvid u to kakva ste osoba!

Lav

Ne kaže se uzalud da je Lav hrabar i srčan. I astrološka anatomija povezuje ga sa srcem, ali i kičmom. Ako samouvereni i autoritativni Lav nema potrebnu pažnju i prostor u kojem može da zablista, narušena ravnoteža ogledaće se u bolovima u leđima, lošoj cirkulaciji, anemiji ili letargiji.

Srce, najosjetljiviji organ, treba čuvati umerenim sportskim aktivnostima, bez ekstremnih naprezanja, što doprinosi i gipkosti kičme.

Za Ovna je nestrpljenje kobno, Lavu je uvek kriv neko drugi: Evo zašto vam ništa ne ide od ruke!

Strelac

Nemirni Strelac, koji neumorno širi horizonte, povezuje se s jetrom, kukovima i bedrima, delovima tela zaduženim za kretanje. Strelac je snažnog zdravlja, a manje telesne probleme uglavnom ignoriše. Često ga muči išijas, a može da ima problema s kukovima.

Strelčev hedonizam, odnosno sklonost preteranom uživanju u hrani, može da optereti jetru, pa je potrebna povremena detoksikacija. Sklon je gojenju, pa ne sme da zanemari fizičku aktivnost.

Vodeni znakovi

Pripadnici vodenih znakova su vrlo senzibilni, pa lako upijaju negativnosti iz okoline. Zdravlje im je dobro, ali promenjivo, baš kao i njihovi osećanja. Voda u telu upravlja telesnim tečnostima, poput krvi i limfe, žlezdama s unutrašnjim izlučivanjem i reproduktivnim sistemom. Voda podmazuje, hladi i ispire telo.

Pripadnici vodenih znakova imaju spor metabolizam, lako "nabacuju" kilograme, a i voda im se zadržava u telu. Osetljivi su na viruse, bakterije i gljivice. Zdravlje bi trebalo da održavaju fizičkom aktivnošću, umerenim unosom vode, pažljivo odabranom ishranom i ubrzavanjem metabolizma.

Šta im diže pritisak: Ovnovi ne podnose čekanje, a Lavovi gubitak kontrole!

Rak

Raku simbolično pripadaju grudi i želudac. Emotivni Rak lako menja raspoloženja i vrlo brzo telesno reaguje na sve što preživljava. Na negativne emocije reaguje bolovima u želucu, koji mu je izuzetno osetljiv. Hrana mu daje sigurnost, što izaziva gojenje. Neravnoteža se ogleda u želudačnim problemima, pa čak i čiru. Sve to izazivaju negativna osećanja koja Rak zadržava u sebi umesto da ih izbaci.

Zdravlje je najbolje da održava vežbanjem i kreativnim aktivnostima, uz pomoć kojih uči da kontroliše svoja osećanja.

Škorpija

Škorpiji u astrološkoj anatomiji pripadaju reproduktivni organi i genitalije. Intenzivna Škorpija je snažnog zdravlja i brzo se regeneriše. Ravnotežu može da naruši preteranom potrebom za kontrolom, što izaziva probleme s reproduktivnim organima, neredovne ili bolne menstruacije i upale bešike.

Redovnim detoksikacijom na fizičkom, i praštanjem na emotivnom nivou uspeće da održi ravnotežu.

Koliko će vam trajati veza: Ovan odlazi čim nestane strasti, Strelac se teško veže za jednu osobu!

Ribe

Ribama pripadaju stopala, limfa, žlezde s unutrašnjim izlučivanjem. Pripadnici tog znaka su vrlo osetljivi, lako dobiju viroze, prehlade, a preti im i opasnost od trovanja hranom. Svako dublje emotivno razočaranje oslabiće im imunitet, pa je katkad teško otkriti pravi uzrok bolesti. Vrlo su osetljive na visoke i niske temperature, na lekove i alkohol.

Ravnotežu će najbolje da održavaju zdravom hranom sa što manje veštačkih dodataka. Prija im masaža stopala, koja moraju posebno da neguju.

Zemljani znakovi

Pripadnici zemljanih znakova imaju stabilnu životnu energiju, dobro zdravlje i velike rezerve snage, što im osigurava izdržljivost. Vrlo su otporni na prehlade i razne spoljašnje uticaje. Zemlja u telu ima ulogu rasta i obnavljanja tkiva, pa simboliše kostur i sistem za izlučivanje. Slabost se krije u sporom metabolizmu i nakupljanju kilograma. Zato je redovna fizička aktivnost izuzetno važna za sve pripadnike tih znakova.

Astro statistika: Vage su najlepše, Lavovi najbolji ljubavnici, Blizanci majstori komunikacije!

Bik

Bika simboliše vrat, grlo, glasnice i početak sistema za varenje, što se odnosi na usta i jednjak. S obzirom na osetljivo grlo, Bik na neravnotežu reaguje upalama ili promuklošću. Pripadnici tog znaka imaju istančano čulo ukusa, pa se često teše hranom. Neretko se bore s održavanjem težine i opstipacijom.

Budući da su uglavnom inertni, moraju da se prisiljavaju na fizičke aktivnosti. Ravnotežu će najbolje da održavaju kreativnim radom i boravkom u prirodi.

Devica

Devici na simboličnom nivou pripada područje stomaka, odnosno creva i slezine. Budući da je vrlo izbirljiva, često ne može da "svari" nered života. Brige, teskoba ili nervoza izazvaće reakcije u sistemu za varenje, od bolova i grčeva u stomaku, preko čira, opstipacije sve do ozbiljnijih crevnih bolesti.

Devica se brine o zdravlju, nekada i previše, što u ekstremnim slučajevima prelazi u hipohondriju. Pažljivo odabrana ishrana i uredan način života biće najvažniji za zdravlje.

Koja ste životinja prema keltskom horoskopu: Labud je oličenje strasti, a Leptir izuzetno društven!

Jarac

Znaku Jarca dodeljeni su zglobovi celoga tela, naročito kolena, zatim kosti, zubi i koža. Energija ambicioznog i tvrdoglavog Jarca na telesnom nivou odnosi se na strukturu i granice. Ako pripadnik tog znaka pretera u krutim stavovima, telo će da odgovori krutim zglobovima, krhkim kostima ili problemima sa zubima. Osim toga, koža Jarca je vrlo osetljiva, sklona osipu, alergijama i često vrlo suva. Preterana zabrinutost Jarca može da vodi u depresiju.

Preporučljivo je vežbanje i hodanje za održavanje gipkosti zglobova, pri čemu će mišići da postanu snažniji i tako će da se učvrste kosti.

Vazdušni znakovi

Pripadnike vazdušnih znakova, čiji je um hiperaktivan, a narav brza i nemirna, vrlo je lako izbaciti iz ravnoteže. Nisu preterano čvrste građe, a stalno su u pokretu, što ih brzo iscrpi. Njihova snaga leži u pokretljivosti, ali životna energija im nije snažna ni postojana, nego neprestano varira. Vazduh u telu upravlja disanjem, generalno pokretom i peristaltikom. Pripadnicima vazdušnih znakova je potrebno mnogo odmora, sna i mira kako bi im se obnovio osetljivi nervni sistem.

Životni principi horoskopskih znakova: Sa Ovnom se ne isplati svađati se, Vagi ljubav treba dokazati

Blizanci

Ramena, ruke i pluća povezuju se s Blizancima. Pluća i disajni putevi su im vrlo osetljivi, pa pripadnici tog znaka uglavnom imaju problema s bronhitisom, upalom pluća, kašljem, prehladama, pa čak i astmom. Budući da su u stalnoj potrazi za novim znanjima, lako postaju nervozni. Osetljivi su na stres i mogu da pate od nesanice.

Ravnotežu postižu pravilnim disanjem. Boravak u prirodi osiguraće im veliku količinu svežeg kiseonika.

Vaga

Znak Vage vlada bubrezima, bešikom i donjim delom leđa. Budući da Vaga želi da bude prihvaćena, mnogo energije troši na davanje i primanje pažnje i ljubavi. Neravnoteža između davanja i primanja ogleda se nepravilnim radom sistema za izlučivanje i bolovima u donjem delu leđa. Neuzvraćena ljubav može da podstakne i gojenje. Vage su osetljive na lepotu, pažljivo se brinu o svom zdravlju, ali brine ih starenje.

Pripadnicima tog znaka preporučuju se detoksikacija, masaža, kozmetička nega tela i lagane fizičke aktivnosti kojima održavaju eleganciju pokreta.

Najgore ljubavne kombinacije: Rak ne može sa Strelcem, Ribe ne podnose Ovnove!

Vodolija

Vodoliji u astrološkoj anatomiji pripadaju nervni sistem i potkolenice. Potkolenice su presudne u sposobnosti da stojimo i hodamo uspravno, u čemu se ogleda nezavisni duh Vodolije. Neravnoteža energije iskazuje se u proširenim venama. Aktivan um često radi prekovremeno i stvara napetost, koja kod ekstremne neravnoteže može da preraste u neurološke ili psihičke bolesti.

Vodolijama se preporučuju šetnje kojima će da održavaju cirkulaciju i puno odmaranja i opuštanja.

Kako početno slovo vašeg imena određuje i vaš karakter!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs