Obratite pažnju

Zaštitite se prema Feng šuiju: Nedostatak svetla, otrovne strele i polovne stvari kradu energiju!

Važno je steći osećaj za otrovne strele. Često se naviknemo na neke rasporede i prizore da uopšte ne primećujemo da oni mogu da budu štetni. Najgore od svega je spavati izložen nekoj otrovnoj streli. Čak i nepovoljno postavljen noćni ormarić može da predstavlja opasnost za zdravlje
Zanimljivosti
11:36h Autor:
Zaštitite se prema Feng šuiju: Nedostatak svetla, otrovne strele i polovne stvari kradu energiju!
Foto: Shutterstock

Danas, nažalost, mnogi od nas žive nezdravim životom. Loša ishrana, visoki nivo stresa, brz tempo života samo su neki od nepovoljnih efekata koji polako nagrizaju naše zdravlje. Međutim, retki su oni koji su svesni da i Feng šui igra veliku ulogu u našem zdravlju. Primenjujući Feng šui tehnike možemo da doprinesemo poboljšanju svog, i zdravlja svoje porodice. Evo nekoliko smernica, kako da uočite nepovoljne efekte po naše zdravlje.

Za dobro zdravlje i dug život - OVDE pročitajte kako da uredite životni prostor pomoću 13 Feng šui saveta za blagostanje.

Za Jin/Jang znaju svi. To je savršena ravnoteža dve vrste energija koje deluju na različite načine. Poznajemo ih pod raznim imenima, muško/žensko, toplo/hladno, svetlost/tama itd. Tajna dobrog Feng Šuija je u tome da Jang treba da dominira nad Jin energijom, mada u granicama stabilnosti.

5 nepovoljnih stvari i rešenja

1. Život u blizini bolnice, groblja ili preko puta visoke zgrade

Ovo može da prouzrokuje veću količinu Jin energije u vašem domu. Ako živite nasuprot bolnice ili groblja, obojite ulazna vrata u crveno. Ukoliko imate tu mogućnost ograničite pogled, tako da iz vašeg doma i dvorišta ovi nepovoljni objekti ne budu vidljivi. To možete da učinite sadnjom drveća ili visoke žive ograde ispred doma. Preko dana uvek imajte uključen radio ili nabavite kućnog ljubimca koji će da donosi Jang energiju u vaš dom.

Da pozitivna energija vlada vašim domom - OVDE pročitajte kako da uredite prostor oko ulaznih vrata prema Feng šuiju.

2. Nedostatak svetlosti

Nedostatak svetlosti u kući usled malog broja prozora ili neefikasno postavljenog sobnog osvetljenja, kao i pogrešan odabir boja, takođe uvećavaju Jin energiju. Ako postane dominantna, ova energija donosi bolest ukućanima. Postavite dovoljno jaka svetla unutar doma. Neka svetle, vedre boje poput narandžaste, žute, crvene, dominiraju u svim osim u spavaćim sobama.

3. Otrovne strele

Izvan doma one mogu da budu sve oštre ivice koje gledaju ka vašim ulaznim vratima, kao npr. ivica susedne kuće ili ograde, šiljak krova, nepovoljno postavljena vaša ili susedova garaža, ljuljaške, vrlo prometan put, zavoj koji simbolizuje oštricu noža i slično.

Unutar doma u većini slučajeva loš raspored nameštaja uzrokuje otrovne strele, kao i vidljive plafonske grede i razne izbočine koje stvaraju nepravilan oblik prostorije (dimnjaci).

OVDE pročitajte Feng šui za blagostanje u domu - ne ređajte cipele ispred vrata, bacite naprslo posuđe!

Važno je steći osećaj za otrovne strele. Često se naviknemo na neke rasporede i prizore da uopšte ne primećujemo da oni mogu da budu štetni. Najgore od svega je spavati izložen nekoj otrovnoj streli. Čak i nepovoljno postavljen noćni ormarić može da predstavlja opasnost za zdravlje.

Kada ste ih identifikovali, otrovne strele treba da neutralizujete. To je moguće na više načina.Oštre ivice zidova zamaskirajte biljkama, drvećem, grmljem ili puzavicama, u zavisnosti od njihove lokacije i veličine, ali nikada ne postavljajte biljke u spavaće sobe (to se odnosi na sve sobe u kojima neko spava, i na dečije).

Razmestite nameštaj tako da nikada ne sedite ili spavate na udaru otrovne strele. Ako to nije moguće, upotrebite paravan ili zavesu za prekrivanje opasne ivice. Na grede postavite bambusove frule vezane crvenom trakom, ali ni tada ne dopustite da neko, pogotovo deca, spavaju ispod njih.

Rešite je se što pre - OVDE sazanjte 6 razloga zašto vašim domom vlada negativna energija.

4. Ogledala, televizor i voda u spavaćoj i dečijoj sobi

Apsolutna zabrana odnosi se na postavljanje ogledala u spavaćoj i dečijoj sobi. Ako ih već imate i nezgodno ih je premestiti, za vreme spavanja ih pokrijte neprozirnom tkaninom.

Ako ogledalo odražava ljude koji spavaju, ono stvara simboličnu sliku smrti i donosi bolest. Isto se odnosi i na televizor i sve reflektujuće površine. Ako ne možete da premestite ogledalo ili televizor aparat, barem ga prekrijte pre odlaska na počinak.

Slično ovom, nikada ne držite vodu (akvarijum, fontana i slično) u dečijoj i spavaćoj sobi. Voda je moćno i pozitivno Feng šui sredstvo, ali mora da bude pravilno primenjena i uvek pod nadzorom, a kada spavamo ona to nije.

Ogledala privlače pozitivnu energiju - gde treba, a gde ne smete da ih stavite prema Feng šuiju pročitajte OVDE.

5. Polovne stvari

Polovne stvari, uključujući i antikni nameštaj mogu, pored zdravstvenih, sa sobom da donesu još mnoge druge neprilike. Oni uvek sa sobom povlače energiju ljudi koji su ih pre koristili i sreće ili nesreće koja je njih pratila, zato oprez, jer nikada ne možete da budete sigurni da je ta energija pozitivna. Ako ovo, zbog imovinskog stanja, ne možete da izbegnete, takve stvari temeljno fizički i energetski očistite.

Kako da očistite kuću od energetskog otpada saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs