Pokušajte i vi

Za dobro zdravlje i dug život: Uredite životni prostor pomoću 13 Feng šui saveta za blagostanje!

Ako imate problema s jetrom, po kući postavite predmete od drveta. Energija drveta će blagotvorno da utiče na vaše unutrašnje organe, naročito na jetru i žuč
Zanimljivosti
11:48h Autor:
Za dobro zdravlje i dug život: Uredite životni prostor pomoću 13 Feng šui saveta za blagostanje!
Foto: Shutterstock

Životni prostor možete da uredite tako da kroz njega protiče energija koja pospešuje zdravlje i donosi blagostanje. Ova drevna pravila za sreću i harmoniju su iz bestselera "Feng šui – formule za zdravlje i blagostanj".

1. Na prozorsku dasku stavite bilo kakvu figuricu od brušenog kristala da biste raspršili energiju koja dolazi od uličnog osvetljenja. Tako ćete izbeći i sve zdravstvene probleme.

2. Da bi svi članovi vaše porodice bili zdravi i da bi harmonija i sklad uvek vladali među vama, ručajte zajedno za okruglim ili ovalnim stolom. Energija kruga sve će da vas ojača.

3. Da biste bili zdraviji, u domu ne držite kaktuse i druge biljke s oštrim bodljama, jer one stvaraju negativnu energiju. Kuću ukrasite biljkama sa zaobljenim listovima.

OVDE pročitajte Feng šui za blagostanje u domu - ne ređajte cipele ispred vrata, bacite naprslo posuđe.

4. Nemojte da preterujete sa žutom bojom jer će vas podstaći da previše brinete. Samim tim, bićete više pod stresom, ali i izloženiji mnogim bolestima.

5. Zidove kuhinje ne bojite tamnim bojama jer su one izvor loše energije. Umesto njih, opredelite se za pastelne boje kako biste uz pomoć pozitivne energije imali bolju probavu i zdravlje.

6. Ako imate problema s jetrom, po kući postavite predmete od drveta. Energija drveta će blagotvorno da utiče na vaše unutrašnje organe, naročito na jetru i žuč.

7. Stimulišite zdravlje tako što ćete u trpezariji ili dnevnoj sobi da postavite biljku bambusa koja će da raste u vodi, jer ona simboliše prosperitet, sreću, napredak. Bićete mnogo zdraviji.

Kojih 6 stvari donose novac u Novoj godini prema Feng šuiju saznajte OVDE.

8. Ako imate problema s astmom, "škripanjem" u plućima ili dišete plitko, u dom unesite više ukrasa napravljenih od metala. Njihova energija pomoći će vam da dišete pravilnije.

9. Ukoliko ste često žedni ili imate problema s dijabetesom, neka u vašem domu bude što više predmeta od mramora, kamena ili granita. Na ovaj način dobra energija će da radi za vas.

10. U istočni deo sobe bolesnog člana porodice stavite grumen soli da biste u vazduh uneli više negativnih jona i na taj način stimulisali bolje zdravlje i brži oporavak.

Dobra atmosfera i mir u domu - OVDE pročitajte kojih 8 Feng šui detalja vas štite od negativne energije!

11. U vrt zasadite što više borova, jer Feng šui tvrdi da oni osiguravaju dugi život i dobro zdravlje tako što u vazduh ispuštaju mnogo blagotvorne energije.

12. Pre odlaska na spavanje u spavaćoj sobi zapalite sveće od pčelinjeg voska kako biste se bolje odmorili. One ispuštaju jone povoljne za zdravlje i dug život.

13. Ne preterujte s kristalima i kamenjem u dekoraciji, jer prevelika količina zemljanih elementa uzrokuje poremećaje probave, nesanicu i česte glavobolje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs