Obratite pažnju

3 pitanja koja vam mogu preokrenuti život: Razmislite dobro!

Ostati vezan za odnose i okolnosti koji su već nastavili napred bez vas znači ostati zaglavljen u mestu i vremenu koje više ne postoji. Nastaviti dalje ne znači izbrisati ili potpuno zaboraviti divne stvari iz vaše prošlosti, to jednostavno znači pronaći pozitivan način opstanka bez njih u sadašnjosti
Zanimljivosti
01:00h Autor:
3 pitanja koja vam mogu preokrenuti život: Razmislite dobro!
Foto: Shutterstock

“Često nisu odgovori koje dobijemo od drugih ti koji nas čine jačima, već nam više pomažu pitanja koja sebi postavljamo. Zapravo, jednostavna pitanja koja sebi postavljamo na dnevnoj bazi određuju kakva osoba postajemo na duge staze”, Marc i Angel Chernoff.

Odgovorite na sledeća tri pitanja i promenite svoj pogled na život.

1. Kad biste imali prijatelja koji s vama govori na isti način na koji vi ponekad govorite sebi, koliko dugo biste dozvoliti toj osobi da vam bude prijatelj?

Način na koji postupate sa sobom postavlja standarde za postupanje s drugima. Morate voleti ono što jeste ili niko drugi to neće. Dakle, postupajte sa sobom onako kako biste hteli da drugi postupaju s vama. Prestanite da se diskreditujete za sve ono što niste i počnite sebi da dajete zasluge za sve ono što jeste. Moramo da naučimo da budemo sami sebi najbolji prijatelji, jer ponekad olako padamo u zamku u kojoj smi sebi najgori neprijatelj.

OVDE saznajte kako je Nikola Tesna trenirao mozak - tri navike koje svako može da usvoji!

Iskreno, količinu zlostavljanja koju tolerišemo u odnosima često je jednaka količini zlostavljanja koju činimo sebi. Ako iz navike govorite sebi da ste neprivlačni, da ste osuđeni na propast i da niste sposobni da se snalazite u svetu bez da vas neko drži za ruku, tada ćete prihvatiti i osećati se najugodnije u odnosima s ljudima koji prihvataju ista negativna uverenja.

Jer to je ono što neobazrive reči čine – remete vaš um tako da volite svoj život i sebe sve manje i manje. Posmatrajte kako razgovarate sa sobom. Gledajte svoje misli. Imajte na umu da su uvek i samo vaše vlastite misli te koje vas mogu povrediti. Stvar je načina na koji odlučite da razmišljate o svemu tome. Znate da je to istina. Vi imate oko 60.000 misli dnevno. Nemojte da trošite njih 59.999 na ograničeno, negativno razmišljanje.

Žudite za promenom? OVDE otkrijte 10 najgorih izvora stresa - izbacite ih iz života!

Zapravo, pregledajte svoj unutrašnji razgovor upravo sada. Koliko dobro ste izabrali reči koje ste koristili za razgovor sa sobom? Jeste li ih koristili u pozitivnom ili negativnom kontekstu? Da je neko prisluškivao vaše misli od malopre da li bi čuo izjave koje osnažuju sreću, ili one koje je pobijaju?

Poanta je da je vaš odnos prema vama samima najbliži i najvažniji odnos koji ćete ikada imati. I stoga vas pitamo: Kad vam je poslednji put neko rekao da vas voli upravo onakvima kakvi jeste i da je ono što mislite i kako se osećate njima važno? Kad vam je poslednji put neko rekao da ste uradili dobar posao, ili vas je odveo na neko posebno mesto kako biste proslavili jednu od vaših malih, svakodnevnih pobeda, jednostavno zato što znaju da to zaslužujete? Kada je bio poslednji put da je “neko” bio VI?

2. Kada bi danas bio poslednji dan vašeg života, da li biste radili ono što danas planirate da radite?

Uzmite vremena za razmišljanje o ovome i ako je vaš odgovor NE previše dana zaredom, tada znate da je vreme za promenu.

OVDE pročitajte devet saveta koje svaka žena treba da čuje!

Ovo je vrlo zanimljiv razgovor, jer svi smo duboko svesni da je ovaj život kratak i da će se smrt na kraju dogoditi svakom od nas, a ipak smo neizmerno iznenađeni kad se dogodi nekome koga znamo. To je poput hodanja po stubama ometenog uma, pa pogrešno procenimo konačni iskorak. Očekivali ste da postoji još jedna stepenica i tako se nađete izvan ravnoteže na trenutak, pre nego što vas um vrati natrag u stvarnost sveta kakav zaista jeste.

Stoga, živite svoj život u sadašnjosti! Ne ignorišite smrt, ali nemojte je se bojati. Ona je prirodni deo života. Život ide dalje i uvek će postojati samo sadašnjost. Bojte se života koji nikad niste živeli, jer ste se previše bojali da preduzmete konkretne korake. Smrt nije najveći gubitak u životu. Najveći gubitak je ono što umire u vama, a vi ste živi. Odvažite se. Budite hrabri. Budite na smrt preplašeni, a potom svejedno preduzmite sledeći korak u smeru ispunjenja svojih snova.

Izdvojte 60 sekundi - ovaj prizor će vam promeniti pogled na život! OVDE pogledajte!

Morate da preduzmete taj korak. Živite svoj ​​vlastiti put. Svatko od nas ima jedinstvenu vatru u svom srcu za nešto što nas čini da se osećamo živim. Vaša je dužnost da pronađete tu vatru i zapalite je. Prestanite da brinete toliko o tome šta svi drugi žele za vas i počnite zapravo da živite za sebe. Pronađite svoju ljubav, svoje talente, svoje strasti i prigrlite ih. Nemojte se skrivati ​​iza tuđih odluka. Ne dopustite drugima da vam govore šta vi želite. Dizajnirajte i iskusite svoj ​​život! Život koji stvarate radeći ono što vas pokreće daleko je bolji od života u kojem sedite razmišljajući o tome. Stoga, uradite nešto već danas, i svaki dan, nešto što vas pokreće, čak iako ponekad imate samo desetak minuta za to.

OVDE saznajte kojih 7 znakova otkrivaju da li ste psihički stabilni!

3. Šta je to čega se držite, a treba da pustite?

To vam se događa polako dok odrastate. Otkrivate sve više ko ste i šta želite, a onda shvatite da postoje promene koje je potrebno napraviti. Dosadašnji životni stil vam više ne odgovara. Ljudi koje ste oduvek poznavali više ne vide stvari na način na koji ih vi vidite. Stoga, čuvajte sve lepe uspomene, ali nađite se u očajničkoj potrebi da krenete dalje.

Neke stvari jednostavno nisu suđene. Sve iz vaše prošlosti ne pripada vašoj sadašnjosti. Ostati vezan za odnose i okolnosti koji su već nastavili napred bez vas znači ostati zaglavljen u mestu i vremenu koje više ne postoji. Nastaviti dalje ne znači izbrisati ili potpuno zaboraviti divne stvari iz vaše prošlosti, to jednostavno znači pronaći pozitivan način opstanka bez njih u sadašnjosti.

Ponavljajte ih i upropastićete se - OVDE saznajte kojih 10 rečenica uništavaju život!

Ruku na srce, svako ima svoju priču. Svi smo prošli kroz nešto što nas je promenilo na način da se više nikada ne bismo mogli vratiti i biti ono što smo nekad bili. U životu, ova promena je neizbežna. Sve oko vas je promenljivo – vaše telo, vaš ​​imetak, vaši odnosi itd. Vi nemate kontrolu nad svakom sitnicom koja vam se događa, ali imate kontrolu nad time kako ste se odlučili to da prihvatite.

Obratite istu količinu pažnje na pozitivne promene u svom životu kao što to činite s promenama koje vam zadaju probleme. Cenite kako je neočekivano ponekad bolje od onog što ste očekivali.

Iznad svega, prestanite da se brinete oko onoga što je iza vas. Kraj nečeg dobrog je uvek početak nečeg izvrsnog. Recite sebi: “Moja draga prošlosti, hvala ti na svim životnim lekcijama kojim si me naučila. Dragi sadašnjosti, sad sam spreman!” Neprocenjivi novi početak se uvek pojavljuje onda kada mislite da je svemu kraj.

Horoskop otkriva ko je prirodno predodređen za moderan život, OVDE saznajte više.

Ne uznemiravajte se oko svih tih malih stvari. Živite jednostavno. Volite velikodušno. Govorite istinu. Radite marljivo. I onda se prepustite onom što vam je suđeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs