Kako živi najviša žena na svetu? Ima 2,15m, vozi se u kombiju i za nju nema odgovarajuće odeće

Rumejs Gegli je poznata kao najviša žena na planeti, a evo kako izgleda njen život u Turskoj

Zanimljivosti
Autor:
Kako živi najviša žena na svetu? Ima 2,15m, vozi se u kombiju i za nju nema odgovarajuće odeće
Foto: Printscreen/Instagram

Rumejsa Gegli je čitav život školovana kod kuće. Kad je imam šest godina već je bila izuzetno visoka i zbog toga je trpela zadirkivanja, jer je odrasla u zemlji u kojoj se smatra da dečaci i muškarci treba da budu viši od žena.

Rumejsa godinama drži rekord kao najviša žena na svetu, a sve zbog Viverovog sindroma koji pogađa samo 50 ljudi na čitavom svetu. Ona ovo svoje stanje ne doživljava kao blagoslov ili sreću, već kao usud. Kaže da se čitav život oseća kao dete zarobljeno u telu odrasle osobe. Zbog njene visine, čitav život su od nje očekivali da bude odrasla.

Život u bolnici i pod nadzorom lekara

Tokom njenog odrastanja Rumejs je imala niz operacija. Prvu, na otvorenom srcu imala je sa samo godinu dana. Sa tri godine je operisala pupčanu kilu. Kada je napunila pet godina provela je 5 meseci kod fizioterapeuta kako bi mogla uopšte da napravi prve korake i to pomoću hodalice.

Tokom Gelgijevog detinjstva, kada je imala samo godinu dana, podvrgnuta je operaciji na otvorenom srcu da bi rešila urođene srčane probleme. Dve godine kasnije, sa tri godine, ponovo se našla u operacionoj sali, ovoga puta na operaciji korekcije pupčane kile. Prepreke su i dalje postojale dok je Gelgi napunila pet godina, zbog čega joj je bilo potrebno pet meseci fizioterapije pre nego što je mogla da napravi prve korake, oslanjajući se na hodalicu kao podršku.

2013. godine imala je dve operacije za rešavanje skolioze, posle čega se njeno kretanje popravilo.

Rumejs se sada fokusirala na fizijatrijske vežbe, ali uprkos svim naporima ona se može kretati samo pomoću invalidskih kolica i hoklice, tj. hodalice.

"Moj život nije bio lako putovanje," kaže ova žena koja priznaje da je tokom čitavog života imala veliku podršku okoline, pogotovo roditelja.

Život je za nju stalno prilagođavanje, kao što je to slučaj sa odećom. Za nju ne postoji dovoljno velika odeća, pa se ona već odavno dovija i šije, prekraja, krpi kako bi to sve izgledalo kako treba.

Zbog visine, ona ne može da se vozi standardnim automobilom pa koristi kombi. U kući se koristi nameštaj po meri, jer nema tog kreveta standardne veličine na kojem bi ona mogla da spava.

"Ja sam fizički invalid," kaže ova devojka koja se hrabro bori sa svakim danom.

Kaže da joj je veliki san da nađe sebi parnera, da doživi ljubav. Trenutno živi u Kaliforniji, gde prima odgovarajuću negu za svoje telo.

Pogledajte još fotografija najviše žene na svetu u našoj galeriji:

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs