Ginisovi rekorderi

Neverovatno: Pogledajte kako izgleda susret najvišeg i najnižeg čoveka na svetu (FOTO)

Kosen je visok neverovatnih 2,51 metar i to zbog tumora koji pritiska hipofizu, dok se za Čandru ne zna zbog čega nije porastao više od 54,6 cm
Zanimljivosti 13.11.2014. - 14:09h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Možda vam titula najvišeg ili najnižeg čoveka ne izaziva nikakvu posebnu reakciju, jer ima i vrlo niskih i vrlo visokih ljudi.

 

Oni nemaju više od 175 cm - Ko su poznati muškarci kojima visina nije bila prepreka za svetsku slavu, pogledajte OVDE.

 

Ali, kada najniži i najviši čovek na svetu stanu jedan pored drugog, reakcija je neizbežna! Njih dvojica su se prvi put fotografisali zajedno danas, 13. novembra 2014. godine, u Londonu, na proslavi godišnjice Ginisove knjige rekorda.

 

Uginuo najviši (112 cm )pas na svetu neposredni pred svoj 6. rođendan! Fotografiju i detalje pogledajte OVDE.

 

Sultan Kosen je 31-godišnji farmer iz Turske, koji je po Ginisovoj knjizi rekorda najviši čovek na svetu, sa neverovatnih 251 centimetra! Razlog zašto je ovoliko visok leži u zdravstvenom problemu - tumor pritiska hipofizu, što uzrokuje veliku proizvodnju hormona rasta. Kosen je zbog svoje visine prinuđen da hoda na štakama.

 

OVDE saznajte sve o nepravilnom radu žlezda - poremećaj hipofize manifestuje se jakim glavoboljama!

 

Sa druge strane, pored najvišeg čoveka na svetu stao je i Čandra Bahadur Dangi, muškarac koji nosi titulu najnižeg. Još uvek nije poznato zašto, ali Čandra je visok samo 54,6 cm, dok su svi drugi članovi njegove porodice normalne visine. Poreklom je iz Nepala i obožava da putuje, pa je tako 2012. godine upoznao i najmanju ženu na svetu.

 

Šestogodišnji dečak oborio Ginisov rekord u limboskejtingu - kako je prošao na rolšuama ispod 39 automobila za samo 29 sekundi, pogledajte OVDE.

 

Nijedan od njih dvojice nije krio oduševljenje što su se sreli, pa su sa velikim zadovoljstvom pozirali za fenomenalne fotografije.

 

OVDE saznajte kako izgleda čovek koji drži Ginisov rekord u broju tetovaža crtanih junaka - 41 tetovaža Homera Simpsona!

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs