NAKON 50 GODINA U SAMICI, PRAVI HANIBAL LEKTOR OD SUDA TRAŽI OVO: Njegove reči izazivaju jezu! Da li će mu dozvoliti TO?

Najopasniji ubica na svetu nalazi se u Velikoj Britaniji, iza rešetaka je već 50 godina, dok je u samici izlovan punih 45 godina što je svetski rekord. On danas ima 70 godina, a kada je zatvoren imao je 21 godinu.

Zanimljivosti
Autor:
NAKON 50 GODINA U SAMICI, PRAVI HANIBAL LEKTOR OD SUDA TRAŽI OVO: Njegove reči izazivaju jezu! Da li će mu dozvoliti TO?
Insert iz filma "Kad jaganjci utihnu", Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Robert Modsli danas ima 70 godina i poslednjih 50 godina nalazi se u zatvoru u Velikoj Britaniji. Zatvoren je 23 sata dnevno u staklenom kavezu 6 metara sa 6 metara, a dozvoljeno mu je da prošeta jedan sat po zatvorskom dvorištu u vreme kada su svi ostali zatvorenici u svojim boksovima.

On je 45 godina u samici i sam je tražio da bude tako jer tvrdi da će da ubije svakog pedofila sa kojim dođe u kontakt, što je i uradio prvih godina zatočeništva.

Robert Modsli
foto: Printscreen/youtube/ Gangland & Prison Related

Robert je prozvan Hanibal Lektor nakon što su se pročule priče kako je pojeo mozak svoje žrtve. Imao je tada 21 godnu i ubio je 30-godišnjeg Dona Farela, pedofila, a samo 4 godine kasnije ubio je u zatvoru još tri osobe zbog čega je stavljen u samicu.

Godine 1977. je ubio drugog zatvorenika tako što ga je nasmrt izbo plastičnom kašikom. Pošto je kašika nađena u uvetu ubijenog, pričalo se kako je Robert hteo da mu pojede mozak.

Stakleni kavez napravljen je 1983. godine i u njemu ima jedan krevet i jedna stolica.

U dokumentarcu Kanala 5 HMP Vejkfild: Zlo iza rešetaka, Modslijev sestrić Gevin iz Liverpula otkrio je kako je njegov tihi, "dobro načitani" ujak zadovoljan što je izolovan i zatvoren od ostatka sveta.

Dodao je: "Ako ga stavite među silovatelje i pedofile, znam jer nam je rekao da će ubiti što više pedofila može. Ne opravdavam ono što je uradio, ali... ljudi koje je ubio su zaista loši ljudi."

Robert Modsli je ranije rekao da je „srećan i zadovoljan u samici“, ali je takođe jednom opisao kako provodi većinu svog dana u svom malom prostoru kao "kao da je živ zakopan u kovčegu".

U više navrata je odbijao zahteve da provodi vreme sa drugim ljudima, provodeći dane u posebno izgrađenoj ćeliji.

Godine 2021. nije mu dozvoljeno da da Božić provede sa drugim ljudima i rečeno mu je da će biti zatvoren u svojoj „staklenoj kutiji“ dok ne umre.

Ubica je pisao novinama u želji za bolji tretman u prvim danima svog zatočeništva.

Godine 2000. Modsli je pokrenuo pravnu proceduru tražeći da mu se dozvoli da umre.

Napisao je pismo u kojem je pitao: "Kojem cilju služi to što me držite zaključanog 23 sata dnevno? Zašto se uopšte tudite da me nahranite i da mi date jedan sat vežbanja dnevno? Za koga sam ja opasan?"

On je nastavio da se pita zašto ne može da ima ljubimca papagaja, obećavajući da će ga voleti i "neće ga pojesti".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs