Imaju ih svi

Svi strahovi korisnika društvenih mreža: Slučajni lajk i pogrešno poslata poruka nisu jedini!

Za sve one slike za koje barem jednom pomisliš da bi mogle tvojim virtuelnim prijateljima da ostave pogrešan utisak, radije ih ni ne objavljuj, jer je vrlo verovatno da će oni steći upravo takav utisak
Zanimljivosti
17:04h Autor:
Svi strahovi korisnika društvenih mreža: Slučajni lajk i pogrešno poslata poruka nisu jedini!
Foto: Thinkstock

Svima nam se desilo da napravimo neke greške na društvenim mrežama zbog kojih smo se prvo prestrašili, a zatim i pokajali momentalno kada smo shvatili šta smo uradili.

1. Zahtev za prijateljstvo

Verujemo da ti je poznato pregledanje profila drugih korisnika, koje uopšte nemaš na listi prijatelja. Posebno ako to radiš na mobilnom telefonu i onda odjednom lajkuješ neku sliku ili pošalješ zahtev za prijateljstvo. Svima se dogodilo i svi smo poželeli da umremo od srama. Posebno ako se radi o sadašnjoj devojci tvog bivšeg dečka.

2. Slučajni lajk

Kad s nekim i postanemo prijatelji na društvenim mrežama, 90 odsto nas pregledaće mu profil kako bismo videli s kim se druži, gde izlazi, gde je sve bio i slično. Posebno ako se radi o dečku kojeg si tek upoznala i koji ti se sviđa. A onda se dogodi da si slučajno stisnula lajk na objavu od pre 6 meseci. Kod nekih momaka to je sasvim normalno i prihvatljivo ponašanje, ali devojkama baš i ne.

Koji su razlozi za kvalitetniji život bez društvenih mreža saznajte OVDE.

3. Pogrešno poslata poruka

Jednom kad pošalješ, nema više natrag. Seti se toga svaki put. Rešenje je jednostavno: pre nego što stisneš "pošalji", dobro proveri ko je primalac, ako treba i 10 puta, dok se ne uveriš da si dobro upisala.

4. Netačna gramatika

Iako neke ljude to ni najmanje ne brine, čega smo često svedoci, većinu i te kako zabrinjava. Većina ipak ne može da podnese to da vidi takvu grešku na svom profilu. Još je gore kada te o njoj na profilu upozori neko drugi. Zato uvek proveri šta si i kako napisala, kako bi izbegla neugodnosti.

Koje su posledice neumerenog korišćenja interneta pročitajte OVDE.

5. Neprikladna slika

Za sve one slike za koje barem jednom pomisliš da bi mogle tvojim virtuelnim prijateljima da ostave pogrešan utisak, radije ih ni ne objavljuj, jer je vrlo verovatno da će oni steći upravo takav utisak.

Šta vaša profilna fotografija na Fejsbuku govori o vama prema horoskopu saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs