pogledajte

EVO KO JE I KAKO IZGLEDA MUŽ LJILJANE HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ: Nakon 45 godina braka, par se PONOVO VENČAO

Ljiljana Habjanović Đurović je najčitaniji i najtiražniji srpski pisac od 1996. i najuspešniji srpski pisac u inostranstvu posle 2000.

Zanimljivosti
Autor:
EVO KO JE I KAKO IZGLEDA MUŽ LJILJANE HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ: Nakon 45 godina braka, par se PONOVO VENČAO
Ljiljana Habjanović Đurović, Foto: Printscreen Youtube / K1 Televizija

Ljiljana Habjanović Đurović autorka je 17 romana, 9 knjiga za decu i 1 zbirke poezije, a njeno najpoznatije delo je "Ženski rodoslov."

U inostranstvu joj je do novembra 2022. objavljena 51 knjiga na 18 jezika (češki, engleski, italijanski, grčki, hrvatski, makedonski, francuski, mađarski, bugarski, ukrajinski, ruski, rumunski, beloruski, gruzinski, albanski, nemački, holandski i arapski). Njen rad je predstavljen u uglednim književnim časopisima, a više studenata slavistike ima za temu svojih diplomskih i magistarskih radova njena dela.

Rođena je 6. septembra 1953. godine u Kruševcu, kao jedinica, u braku Radmile i Zvonimira.

Udata je za Milovana Đurovića, ekonomistu sa kojim je pre malo više od dve nedelje proslavila 45 godina braka.

Ispod fotografije je napisala:

"13. avgusta Milovan i ja proslavili smo 45 godina braka. Pošto sam želela da taj događaj bude više od svečanog ručka, protojerej stavrofor i sekretar Eparhije kruševačke otac Dragi Veškovac i ja osmislili smo jednu posebnu ceremoniju. U Crkvi Lazarici u Kruševcu, gde smo se Milovan i ja venčali, divnim molitvama koje je odabrao otac Dragi zablagodarili smo Gospodu za sve što nam je dao i zamolili Ga da nas i u narednim godinama daruje Svojom milošću. U ovoj maloj Službi učestvovao je i hor Crkve Lazarice kojim diriguje gospođa Ružica Veškovac. Okupili su se i oni od naših kumova koji su još uvek sa nama. Oni drugi su nam nedostajali. Bio je to jedan prelep dan koji je ispunio sva moja očekivanja. Dan koji će me ispunjavati radošću i ljubavlju kad god ga se setim."

Imaju sina Hadži-Aleksandra (34) koji se bavi filmskom režijom.

Ovo su neki od njenih najlepših citata:

"Bol koji osećamo zbog nečije smrti ili odlaska u stvari je kukavičluk. Strah za sebe bez njega."

"Da bi nas neko voleo, moramo se izobličiti koliko je potrebno da se uklopimo u njegovu sliku o nama. Inače je on razočaran, i oseća se izdanim."

"Ljubav nikada nije jednostrana. Ljubav je ono što vezuje dve snažne, slobodne ličnosti. Samo takva ljubav daje slobodu. Sve ostalo je zavisnost. A svaka zavisnost je bolest."

"Izlaz iz lavirinta svake usamljenosti jeste ljubav."

"Ubod ne može ništa manje da zaboli samo zato što smo unapred znali da postoji nož."

"Da li ljubav uopšte postoji? Ili je ono što se ljubavlju zove tek san o njoj? Kratkotrajna iluzija? Da li je ljubav silovito, žudno stapanje dva tela i propadanje kroz bezdan bezumnog užitka, ili vreme između: pomamna, grčevita nada da ce se sve ponoviti. Neprestano drhtavo iščekivanje. Da li je ljubav odbaciti svoj san i zavoleti sve što je njegovo: mračne ćoškove navika i ružnu pustoš duše? Odbaciti svoju sliku o njemu i voleti ga onakvog kakav je? Da li voleti znači naći opravdanje za sve? Ničega se ne stideti, čak ni pred sobom? Sve je to ljubav."

"Sva snaga je u umu. Snaga za sve. Muka tera iz čoveka i ono što bi on da zadrži u sebi. Zato čovek mora da ćuti i kad mu je najteže i kad je najsrećniji. Da mu reči i osećanja ne pobegnu. Da ne stignu do nekoga ko će ih sačuvati i pustiti da jednom progovore protiv njega."

"Sumnja je klica i koren poraza. Ali ako sumnju hranimo nadom, iz nje mora nići uspeh."

"Mi smo ono što vide drugi. Slika koju o sebi stvaramo."

"Moć nad ljudima krije se u poznavanju njihovih malih tajni."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs