"ČIM SAM VIDELA OVO ZNALA SAM DA JE ON UBIO I SILOVAO MOJU ĆERKU (9)": Trebalo je 32 godine da to dokažem

Ispovest majke koja nakon 32 godine dokazala da joj je ćerka silovana i ubijena, ledi krv u žilama.

Zanimljivosti
Autor:
"ČIM SAM VIDELA OVO ZNALA SAM DA JE ON UBIO I SILOVAO MOJU ĆERKU (9)": Trebalo je 32 godine da to dokažem
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Potresna priča o borbi jedne porodice da dobije pravdu za ubistvo ćerke Karen (9), koja je zajedno sa najboljom prijateljicom oteta i silovana, pa ubijena.

"Kada sam na radiju čula da je devojčica oteta i napadnuta u Brajtonu, dobila sam isti osećaj u stomaku koji sam imala te duge noći dok sam tragala za svojom ćerkom Karen. Sledećeg dana saznala sam strašnu istinu: da su moja divna devetogodišnja ćerka i njena najbolja prijateljica silovane i ubijene dok su se igrale posle škole u šumi u blizini naše kuće", rekla je na početku ispovesti majka devojčice Karen, koju je 1986. godine zajedno sa najboljom drugaricom ubio Rasel Bišop u Velikoj Britaniji.

tužna žena
foto: Shutterstock

Tabloidi su zločin nazvali "Ubistva beba u šumi".

Slušajući vesti majka je osetila da je muškarac koji ih je brutalno napao i ubio, napao još jednu devojčicu. Tada je prošlo tačno tri godine od sahrane Karen. Suprugu Liju je rekla da zna da je to on i da ih je upozorila. Dete koje je Rasel Bišop napao tog hladnog februarskog dana 1990. bilo je još mlađe od Karen. Prodavnica u koju je otišla bila je zatvorena, a kako je bila nova u kraju, Rejčel Vots (7) se zbunila oko povratka kući, ali je znala adresu pa je pitala nekoga za pravac. Tragično po nju, ta osoba je bio Rasel Bišop.

"Bišop je zao čovek koji je tri godine ranije ubio Karen i Nikolu i izvukao se sa tim. Sada se spremao da počini još jednu", rekla je majka Karen.

Radio je nešto oko svoje crvene kortine kada je Rejčel naišla.

"Imao je brkove slične mom tati i radio je na svom autu, a moj tata je bio automehaničar, pa mi nije palo na pamet da je opasan", prisetila se kasnije sedmogodišnjakinja.

Čudovište ju je zgrabilo, a kada je vrisnula u pomoć, rekao joj je da ćuti ili će je ubiti. Stavio ju je u gepek.

Rejčel mu je čak ponudila jedan dolar kako bi je pustio. Kada je nastavio da vozi, dohvatila je čekić i počela da udara o gepek. Nakon 25 zastrašujućih minuta, Bišop je parkirao vozilo, odvukao Rejčel na zadnje sedište, skinuo ju je i silovao.

"Nakon toga je uradio ono što je uradio mojoj ćerki i Nikoli: uhvatio je za grlo i počeo da je davi dok nije ostala bez svesti", dodala je majka.

Sledeće čega se Rejčel seća jeste da se probudila gola, usred mraka u žbunju. Uspela je da nađe vozilo u kojem je bio par, koji je bio šokiran kada je video golu, krvavu devojčicu. Umotali su je u jaknu i pozvali policiju. Izgledala je mrtva kada ju je Bišop ostavio, ali je uspela da kaže policiji par detalja. Opisala je čoveka sa brkovima, prenosi Daily mail.

Na dan kada je Karen nestala u oktobru 1986. godine, žurila je posle škole da se igra sa Niki. Tada su je poslednji put videli. Majka je cele noći tragala za njom, sutradan je videla Rasela Bišopa, tada 21-godišnjaka sa psom na povocu.

"Rekao mi je da ih je video juče, da su se igrale pored drveta i da bi sada želeo da ih je doveo kući. Bilo mi je nešto sumnjivo. Instikt mi je govorio da ne želim da učestvuje u potrazi", ispričala je majka.

Dodala je da je znala da se nešto loše desilo deci i da je Bišop iza toga, jer se ponašao čudno. Suđenu mu je zbog ubistava i oslobođen je 1987. godine. Međutim, posle nekoliko godina našao se na suđenju zbog otmice i silovanja Rejčel. Ona ga je identifikovala, što je neverovatna hrabrost tako malog deteta.

Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, a umro je nakon što je oboleo od korona virusa u januaru 2022. godine u 55. godini. Imao je rak.

Porodica Karen i Nikol i dalje su zahtevale pravdu za smrt njihovih devojčica, a u međuvremu se javilo još ljudi koji su videli ubice njihovih najmilijih na slobodi.

Nakon godina kampanje, Predlog zakona o ukidanju dvostruke opasnosti konačno je postao zakon 2005. godine. Ali 2013. je bila prekretnica. Policija Saseksa odlučila je da je forenzička nauka dovoljno napredovala da obnove istragu o ubistvima Karen i Nikole. Na suđenju 2018. godine majka je držala fotografiju Karen u rukama kada je porota rekla: "Kriv je".

Bilo je to 10. decembra 2018. godine, tačno 31 godinu od dana kada je Bišop prvi put oslobođen.

"Znala sam da neće nikad izaći na slobodu. Mogla sam da šapnem Karen: "Imamo ga". Najzad su ona i Nikola mogle da počivaju u miru", zaključila je majka.

(Stil/ Telegraf)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs