Obratite pažnju

Budite ljubazan gost: Šta nikada ne treba da kažete domaćinu!

"Ovo mora da je koštalo đavo i po", "ala si sredio kuću otkako smo bili kod tebe poslednji put", neke su od fraza koje treba da izbegavate kada idete u posetu
Zanimljivosti
11:12h Autor:
Budite ljubazan gost: Šta nikada ne treba da kažete domaćinu!
Foto: Shutterstock

Ulazak u nečiji dom je trenutak kada domaćin pred gostom otvara deo i stana i duše, pa nije nimalo zgodno ako ga povredimo nespretnim pitanjima ili komentarima koje mogu biti rečeni u najboljoj nameri, prenosi Lisa.rs.

Ovaj kratak spisak će vam pomoći da takve situacije izbegnete.

1. Ovo mora da je koštalo đavo i po

Možda i jeste, nikad se ne zna! Ali nije baš prijatno da naglašavate kako domaćin, po vašem mišljenju, rasipa novac preko svake mere. Bolje je da pohvalite neki komad nameštaja koji vam se dopada.

Kako da sami napravite nameštaj od paleta pogledajte na snimku OVDE.

2. Hajde da ti pomognem da središ malo pre nego što stignu ostali gosti

Lepo od vas što ste spremni da pomognete, ali nemojte da zvuči kao da kuća nije dovoljno sređena. Recite, jednostavno: "Da li bih mogao da ti pomognem nešto?" To nije neodređeno. To je učtivo.

3. Ala si sredio kuću otkako smo bili kod tebe poslednji put

Ovo možete da kažete kao kompliment samo u slučaju da je zaista obavljeno renoviranje. Inače to zvuči kao da tek sad sve izgleda kako treba, a ranije je tu bio haos.

4. Kuća ti je pravo udobno gnezdašce

Može proći kao kompliment, ali samo ako vodite računa, posebno ako osoba kod koje ste u poseti živi u manjem prostoru. Delovaće kao da je ''udobno, iako je baš tesno kao tesna rupa". Ova pohvala je pravi mač sa dve oštrice, zar ne?

Kojih 15 stvari vaši gosti neće primetiti (osim možda poslednje tri) pročitajte OVDE.

5. Da li si ovo sam napravio

Ako se pitanje odnosi na posluženje, onda je OK, a ako je reč o komadu nameštaja, može da zvuči kao da deluje amaterski napravljeno. Naravno, ako domaćin sam pokaže nešto i objasni da je to sam napravio, nemojte štedeti pohvale.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs