Obratite pažnju

Brojevi ljubavi: Numerologija otkriva kako se slažete sa partnerom

Izračunajte svoj broj i uporedite ga sa brojem voljene osobe
Zanimljivosti
01:40h
Brojevi ljubavi: Numerologija otkriva kako se slažete sa partnerom
Foto: Thinkstock

Kao što se vaša ličnost nalazi u vašem zodijačkom znaku, tako se i vaš ljubavni karakter odslikava u vašem izražajnom broju. Pošto ga izračunate – ostalo je dečija igra – ispitajte sve moguće asocijacije sa drugim brojevima, zatim ih prenesite na na priloženu tabelu da biste otkrili ko vam najviše odgovara.

Način izračunavanja:

Sabirajte dan i mesec svog rođenja (dok ne dobijete svedeni broj između 1 i 9). Primer: rođeni 21. marta računaju 21+3=24, 24 je 2+4 = 6. Znači, njihov broj je 6. Napomena: kombinacije važe u oba smera (na primer kombinacija 8 i 2 je ista kao i kombinacija 2 i 8).

Šta vaše ime i prezime otkriva o vama prema numerologiji saznajte OVDE.

Ako ste 1

Nezavisni ste, impulsivni i svojevoljni. Želite da stignete do uspeha sami. Na sentimentalnom planu vas vodi strast, vi volite ili ne volite i postupate u skladu sa tim. Potrebno vam je da budete ponosni na svog partnera (vi ga sami birate). Međutim, imate teškoća kad treba da činite neke ustupke, da žrtvujete nešto svoje slobode, pa više volite malo pokornijeg partnera. Budući da ste hrabriji i dinamičniji, vi ste pokretačka snaga.

Ako ste 2

Vi znate šta znači zavođenje, privlačnost, “večna ljubav”. Pošto ste nežni, sanjar i senzibilni, sposobni ste da se prilagodite drugima i da im činite ustupke. Zaista vam je teško da živite usamljeno i potrebno vam je da sa nekim podelite žestinu svojih osećanja. Otvoreni ste prema okolini i želite da s njom živite u skladu, pa sledite samo jedan put: put kojim vas srce vodi.

Kakav je vaš karakter prema zvezdanom kalendaru saznajte OVDE.

Ako ste 3

Osvajate svojom umetničkom i maštovitom prirodom, svojim živim, briljantnim duhom i smislom za humor, ali i svojstvenom potrebom za nezavisnošću. Iznad svega volite slobodu. Širokogrudi ste i strastveni u ljubavi, a bojite se samo jednog: sentimentalne monotonije koja bi ugušila vaš zanos. Za vas ljubav treba da bude sentimentalna igra. U suprotnom, vi joj se ne predajete. Jednostavno, treba vam pružiti slobodu i, iznad svega, pomalo vam se diviti.

Ako ste 4

Prolazne veze? Flertovi za jedan dan? Nije to za vas. Vi ste zaljubljivi, osećajni i nežni (čak i kada to krijete iza uzdržane i rezervisane spoljašnjosti), pa vam je u ljubavi potrebna sigurnost, iskrenost, postojanost – Vas zavodi čestitost, prava osećanja, a nikako kojekakvo ludiranje. Posesivni ste i verni (po pravilu), pa se klonite ljubavi na prvi pogled, strasti koja može planuti… pa se ugasiti.

Ako ste 5

Ako ćemo pravo, za vas se ne bi moglo reći da ste od onih koji lebde u oblacima ljubavnih snova! Šta vi volite? Slobodu, pustolovinu, putovanja, prijateljstva i sve što je novo. Poletnog ste temperamenta, nestrpljivi ste i energični, pa se zavođenje kod vas dešava nenadano i spontano. Sve biste da okusite, da podelite svoje radosti i, pošto svojim magnetizmom i urođenim šarmom privlačite druge, vi znate da je svaki minut (ljubavni) vredan da bude proživljen.

Kako izgleda keltski horoskop i šta vam poručuje saznajte OVDE.

Ako ste 6

Šestica je broj harmonije i ljubavi! Romantičarske ste i zaštitničke prirode, pa mnogo dajete da biste mirno živeli svoju ljubav. Očarava vas lepota i estetsko, a zavodite i privlačite svojom blagošću i izrazitom osećajnošću. S druge strane, potrebno vam je da budete spokojni, zaštićeni, jer vas nepostojane veze lako izvode iz ravnoteže.

Ako ste 7

Sedmica, brojka tajne, čini i vaš duh tajnovitim; ne iskazujete lako svoja osećanja. Samosvojnog ste temperamenta, nezavisni (usamljeni?) i za vas zavođenje najpre mora da bude intelektualno. U stvari, vi možete da izgledate ravnodušni, ali u dubini bića, vi ste osećajni i u vama osećanja ključaju. Vi ne govorite lako: “Volim te!” ali to pokazujete na drugi način. Na vašem partneru je da otkrije vašu tajnu, pronikne u tu misteriju.

Ako ste 8

Osmica, brojka moći, daje vam snažnu volju, pa se vaša privlačnost oseća u okolini. Za vas zavođenje nije “sitnica”: kad volite, volite intenzivno (da li i autoritativno?). Po karakteru ste odani, otvoreni i potpuni, osećanja su vam neposredna i sa vama partner zna na čemu je. Kada ste vi u pitanju, strast i vernost moraju da podrazumevaju jedno drugo jer vi prezirete sve što je polovično.

OVDE saznajte kako početno slovo vašeg imena određuje i vaš karakter.

Ako ste 9

Devetka, poslednja brojka, je brojka idealizovanja. Širokog ste duha, trpeljivi ste i velikodušni. Niste “romantičar” u ljubavi, ali ste sentimentalni (vidite li razliku?). Imate potrebu da vam drugi potvrđuje ljubav koju oseća. Vrlo ste intuitivni, psiholog, lako zavodite i ljudi imaju u vas poverenja jer ih volite zbog onoga što jesu, a ne zbog onoga što čine. Po karakteru ste nekoristoljubivi, volite ljude i odani ste, za vas ljubav nije samo suživot nego i saradnja.

Ko se sa kim i kako slaže

Kombinacije 1

1 i 1 Opa! Ove dve ličnosti nemaju običaj da čine ustupke. Svaka teži svojoj nezavisnosti, samostalnosti, i boriće se da je osvoji. Sva ta silna energija će poslužiti samo da se ustoliči autoritet jednoga ili drugoga. Ko će prvi da popusti?

1 i 2 Jedinica ima potrebu za osećajnošću, diplomatijom i nežnošću dvojke. Dvojki je potrebna odlučnost, dinamičnost i zaštita jedinice. Ako jedinica ne smrvi dvojku, ako joj prizna kvalitete, oni će postići ljubavni sklad. U suprotnom, dvojka će snositi posledice.

1 i 3

U ovoj kombinaciji jedinica trasira put i potčinjava svoju volju trojci. Zauzvrat, trojka daje svoju otvorenost duha, kreativnost, veze… Ovo je dinamičan i preduzimljiv par. Ako prijateljstvo ne nadvlada ljubav, osmehivaće im se sreća.

1 i 4 Ova dva broja ne žive istim ritmom. Jedinica je aktivna, borbena, zagrejana za planove. Četvorka ne voli kada se nešto brzo događa i to je destabilizuje. Ova kombinacija je tada bolja za profesionalnu saradnju nego za ljubavne planove.

1 i 5 U njihovim grudima kada se sretnu odjekne prava eksplozija! Ljubav na prvi pogled – žestoka strast, luda ljubav... sve je moguće. Međutim, strast je ograničenog trajanja. Impulsivnost jedinice i potreba za nezavisnošću petice mogu da ovu vezu učine nepostojanom nakon nekog vremena.

1 i 6

Svojevoljni karakter jedinice čini da se ona oduševi što će deliti život šestice, koja obožava da pruža drugome zadovoljstvo i dobro razume želje svog partnera. Sve će biti kao u bajci ako jedinica ne pretera u korišćenju šestice.

1 i 7 Jedinica je predodređena za spoljni, a sedmica za unutrašnji život. Ovo je kombinacija komplementarnih tipova. Oni ne traže bezuslovno duboka osećanja, već život udvoje i ravnomernu podelu odgovornosti. Možda tu ima više prijateljstva nego ljubavi, ali će veza biti trajna.

1 i 8 Ove dve duše su prekaljene. Teškoća je u tome što je teško odrediti ko tu dominira, i ko određuje pravac. Ukoliko partnerima nije stalo do spoljnih manifestacija nežnosti i ljubavi, sve će biti dobro. Ova kombinacija je, dakle, pogodnija za materijalnu i profesionalnu stranu nego za sentimentalnu.

1 i 9 Jedinici, realističnoj, samovoljnoj i poverljivoj, biće potrebni idealizam i originalne ideje devetke. U ovoj vrlo komplementarnoj kombinaciji materijalno i duhovno, ljubav i prijateljstvo moći će da postoje zajedno.

Kombinacije 2

2 i 2 Dvojke su rođene da dele ljubav i, na tom polju, savršeno se slažu. Biće im, međutim, teško da budu spokojne, da, pruže zaštitu, smanje i napetost i zebnje jedna drugoj. Jedinstvo je moguće (naročito na profesionalnom planu i u prijateljstvu), ali u ljubavi nedostaje dopunjavanje dobra ravnoteža između intimne sreće i otvorenosti prema spoljnjem svetu.

2 i 3 U ovoj kombinaciji dvojka će pružiti trojki ljubav i mir, što je ovoj potrebno, a trojka će pokloniti dvojci svoj radoznali duh i polet.

2 i 4 Dvojka, kojoj je toliko potrebna ljubav, biće spokojna zahvaljujući dubokim, trajnim i pouzdanim osećanjima četvorke. One se razumeju, cene, žele. Samo, ko će da učini prvi korak?

2 i 5

Nema nimalo sumnje da se ova dva broja privlače. Dvojka, međutim, neće nikada biti zaista mirna. U stvari, ona je više zavisna, a petica… nezavisna! Za one koji vole burne i zapetljane veze, ovo je dobra kombinacija.

2 i 6 Evo dva broja koja govore o ljubavi i harmoniji. Ona više ne mogu bez zajedničkog života, braka… Ovo je postojana kombinacija, sačinjena od blagosti i nežnosti. Jedini uslov: ponekad otvoriti neki prozor prema spoljašnjem svetu.

2 i 7 Najpre treba da znate da sedmica ne iskazuje lako svoja osećanja, a dvojka to toliko želi… Što se tiče prijateljstva, ova dva broja se razumeju, ali im preti opasnost da zbog toga potisnu duboka osećanja.

2 i 8

Osmica voli da sve uzima u svoje ruke, a dvojka da bude u nečijim rukama. Odlično! U ovoj kombinaciji nema kontraindikcija. U svim oblastima života osmica će da deluje, štiti, vlada, a dvojka će da se bavi ostalim – ljubavlju.

2 i 9 Ovo je spoj dva emotivna tipa, dve vrlo različite imaginacije. Dok je dvojka okrenuta prema unutrašnjem životu para, devetka je okrenuta spoljašnjem svetu. Obe su krhke, nespokojne. Moguće je prijateljstvo između njih, ali je strastvena veza retka.

Kombinacije 3

3 i 3 Sličnosti se privlače. Ova dva broja se neće dosađivati u zajedničkom životu jer komuniciraju vrlo dobro i dele svoj polet. To su dva drugara, prijatelja, ali na ljubavnom polju nedostaju neki činioci: dopunjavanje, postojanost koja bi štitila ovu vezu od vremena koje teče.

3 i 4

Ova dva broja nisu slična. Utoliko bolje! Koliko je trojka spontana i poletna, toliko je četvorka stabilna i obazriva. Sve je, dakle, moguće. Ako četvorka ne obuzda malo poletnost trojke i ako trojka ne unese previše izveštačenog u svoja osećanja, sve će biti dobro. Prava mera je vrlo osetljiva. Ali, zar ljubav nije baš takva?

3 i 5 Ova kombinacija ne rađa mrzovolju. I jedno i drugo žele da se zabavljaju, da putuju, da iskuse nešto novo. Ovim neparnim brojevima je potrebno razvijanje para, stalno poboljšavanje veze. Oni dele intelektualna, ljubavna i materijalna interesovanja.

3 i 6 Ova kombinacija znači da ste izvukli premiju! Plemenitost, sklad, ljubavno spokojstvo – sve je tu. Trojka i šestica imaju sve što je potrebno za potpunu ljubav. Bravo!

3 i 7

Ova veza na intelektualnom planu dobro funkcioniše. Na ljubavnom polju je, zato, mnogo teža situacija. Trojka teži da se iskaže, da se zabavlja, da otkriva, a sedmica je promišljena, povučena, tajnovita. Ako je životna radost trojke zarazna, sedmica će izaći iz svoje ljušture. Inače, njihovi putevi će se razići.

3 i 8 Osmici je potrebna visina da bi upravljala situacijom, ali trojka ne podnosi prisilu. Na profesionalnom planu imaju šansu da uspeju zajedno, ali im u ljubavi nedostaje blagosti, nežnosti i prepuštanja.

3 i 9 Slaganje na intimnom planu, zajednički poduhvati, mogućnost zajedničkog otkrivanja belog sveta: ova veza je sačinjena od davanja i pružanja, sjedinjenog srca i duše.

Kombinacije 4

4 i 4 Brojka četiri je postojanost. Dve četvorke već čine nepokorenost. Teško da će ovaj par napredovati, da će se bogatiti novim željama i planovima. Postojanost se može pretvoriti u tvrdoglavost, vernost i posesivnost.

4 i 5 Koliko su samo ova dva broja različita! Četvorka baš ne voli promene, a petica ih obožava. Četvorka se upušta u nešto tek posle zrelog razmišljanja, a petica prosto srlja! Ovom paru preti obostrano nerazumevanje.

4 i 6 Veza ova dva broja ima sve preduslove za uspeh. U stvari, oba govore o materijalnoj stabilnosti, osećajnom spokojstvu i ljubavnom skladu. Dugo će biti srećni i imaće puno dece.

4 i 7 Četvorka nije otvorena, sedmica još manje. To ih čini sličnim. Ne očekujte u ovom paru ljubavnu eksploziju i vatrenu strast, već pre iskrenost, razumevanje, izvesno osećajno spokojstvo.

4 i 8

Četvoka i osmica govore istim jezikom. Potrebna im je sigurnost na ljubavnom planu, ali i materijalni uspeh. Ali, ko će biti vođa, a ko će sa punim poverenjem da prepusti drugome da ga vodi? Zajednički život (profesionalni ili bračni) će se ostvariti kada odrede zajednički cilj.

4 i 9 Ova dva broja se često privlače. Međutim, kada četvorka, radna i disciplinovana, sretne devetku, idealistu, sanjara i samo sebi svojstvenog tipa, sve je moguće. Dopunjuju se ili će se samo sresti u prolazu.

Kombinacije 5

5 i 5 Ova dva broja se odmah prepoznaju i procene. Imaće priliku da podele čulnu želju, sklonost ka putovanjima, promenama i slobodi. Reč “sloboda” je prava formula za ovu vezu. Da li, međutim, mogu da ostanu verni jedno drugom?

5 i 6 Šestica voli harmoniju, nežnost, trajnost i mirnoću. Petica voli svoju zavisnost. Ako šestica ne pati zbog ne postojanosti petice, a šestica zbog težnji petica da je “prišrafi”, onda je to moguće. Nije lako, ali je moguće.

5 i 7

Petica je dinamična i otvorena, a sedmica više usamljenički i povučen tip. Pošto su, međutim, obe nezavisne i originalne, to ih privlači. Pogodna veza za duhovno, intelektualno i profesionalno slaganje. Putovanja, otkrivanja, pustolovine.

5 i 8 Petica je opčinjena autoritetom i željom osmice za uspehom. S druge strane, osmicu čudi živahnost i pustolovni duh petice. Privlačnost je obostrana i slažu se. Ipak, ni jedno ni drugo ne trpe bilo kakvu zavisnost i ograničavanje.

5 i 9 Ova kombinacija je predodređena za snove, boemski život, putovanja, poduhvate. Ono što se činilo nemogućnim i neverovatnim to više nije. Naravno, ovaj par će da doživljava uspone i padove, preokrete i zastoje. Ko bi se, uz sve ovo, brinuo i o materijalnoj situaciji?

Kombinacije 6

6 i 6 Ljubav, porodica i dom – to je njihovo obeležje. Oduševljavaju se stvaralaštvom i umetničkim poduhvatima. Da li je to, onda, savršenstvo? U potpunosti nije, jer će ponekad nastati problemi zbog neodlučnosti, emotivnosti ili nedostatka strogosti. Ljubav između šestica, u zatvorenom krugu, može da usreći, ali i da uguši.

6 i 7One će se razumeti i činiće ustupke, samo će se osećati obmanutim zato što ne mogu u potpunosti da komuniciraju. U stvari, šestici je često potreban neko drugi, a sedmici je ponekad potrebno da bude sama.

6 i 8 Graditi materijalno pre svega – to je deviza osmice. Osećanja pre svega – deviza je šestice. Dakle, baciće se na posao. Ako osmica malo zaboravi svoju potrebu za dominacijom i ako šestica ostane opčinjena moralnom snagom osmice, ova graditeljska igra će biti ljubav. U suprotnom, materijalno će nadvladati sentimentalno.

6 i 9 Šestica mašta o idealnoj ljubavi. Devetka idealizuje ljubav. Ovo je bogata i složena kombinacija jer su i jednoj i drugoj potrebni dokazi. Ako su sposobni da ih dovoljno pruže, ako postoji obostrano poverenje, doživeće fizičku i duhovnu ljubav.

Kombinacije 7

7 i 7 Ovo je veza između dve zatvorene i usamljeničke ličnosti. Na polju prijateljstva, duhovnosti i profesije cene se i poštuju.

7 i 8 Kod sedmice se sve svodi na duhovni svet, a kod osmice na materijalni. Na poslovnom planu ovo jedinstvo je dobro, dopunjuju se. Na sentimentalnom, budući da osmica voli da dominira nad partnerom, a da sedmica teško podnosi zavisnost, nije baš ružičasto.

7 i 9 Šta povezuje ova dva broja? Svet ideja, duhovni život, potraga za jedinstvenim načinom života. Deliće intelektualne strasti, ali oprez: na polju ljubavi devetka je pravi idealista.

Kombinacije 8

8 i 8 Autoritet, moć, ambicija – osmice govore o istom. Vole da osvajaju, hoće da uspeju, ukratko: energije i hrabrosti im ne nedostaje. Ipak, postoji opasnost da se više okrenu poslovima nego ljubavi. Veza je moguća pod uslovom da se manu takmičenja među sobom.

8 i 9 U ovoj vezi osmica daje devetki svoju energiju i ambiciju, a zauzvrat, devetka nudi nove ideje i imaginaciju. Na profesionalnom planu ova veza je plodna, ali na emocionalnom im suviše smetaju različiti ciljevi. Da li se mogu svesti konkretno (osmica) i apstraktno (devetka)?

Kombinacije 9

9 i 9 Devetke su na istim talasnim dužinama i sa malo reči se slažu i na duhovnom, i na intelektualnom, i na običnom prijateljskom planu. Nežnost, čulnost i prepuštanje u ljubavi njih ne približava. Možda su već dalje od ljubavi?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs