Replika

Čuveni kafić iz serije Prijatelji: Central Perk se otvara u Njujorku

Posetioci lokala inspirisanog čuvenom TV serijom moći će da se zavale u prepoznatljivu zelenu fotelju ili narandžastu sofu i čak nekoliko puta sretnu barmena Gantera
Zanimljivosti
21:56h Autor:
Čuveni kafić iz serije Prijatelji: Central Perk se otvara u Njujorku
Foto: Reuters

Deset godina nakon poslednje epizode kultne serije "Prijatelji", u Njujorku će privremeno biti napravljena replika mitskog kafića "Central Perk", glavnog mesta okupljanja junaka sitkoma.

Verodostojna kopija kafića biće otvorena 17. septembra u Sohou, njujorškoj trendi četvrti, saopštili su inicijatori projekta, studio Vorner Bros i kompanija Ejt O"Klok Kofi.

Iako neće biti u prilici da sretnu Rejčel, Moniku, Fibi, Džoija, Čendlera ili Rosa, posetioci lokala će moći da uživaju u kafi zavaljeni u zelenu fotelju ili naradžastu sofu, učestvuju u takmičenjima, praviti fotografije i čak čuti "Smelly Cat", groznu Fibinu improvizaciju koju je ona nazivala pesmom.

Barmen Ganter, kog u seriji glumi Džejms Majkl Tajler, imaće nekoliko pojavljivanja u kafiću.

A kako je izgledalo ponovno okupljanje Rejčel, Monike i Fibi u čuvenom stanu iz serije pogledajte OVDE.

Prva epizoda "Prijatelja" emitovana je na američkoj televiziji 22. septembra 1994. i ubrzo postala veliki hit. Prikazivala se punih deset godina. Poslednju epizodu, emitovanu 6. maja 2004, videlo je više od 52 miliona gledalaca. Radnja serije je smeštena na Menhetnu, ali je zapravo snimana u Kaliforniji, u studiju Vorner Bros, osim poslednje epizode četvrte sezone koja je snimljena u Londonu. Replika "Central Perka" biće otvorena do 18. oktobra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs