"ŽIVELA SAM KAO ROK ZVEZDA, ĐAVO ME ZAVEO SVOJIM LAŽNIM SJAJEM": Bila je guru NJU EJDŽ pokreta, a onda se SVE PROMENILO

Dorin Virtju, čije su se anđeoske karte prodavale u ogromnim količinama, apeluje na opasnost ezoterijskih praksi i sve pristalice Nju Ejdža poziva da napuste ovaj opasni kult

Zanimljivosti
Autor:
"ŽIVELA SAM KAO ROK ZVEZDA, ĐAVO ME ZAVEO SVOJIM LAŽNIM SJAJEM": Bila je guru NJU EJDŽ pokreta, a onda se SVE PROMENILO
Dorin Virtju, bivši duhovni vođa Nju ejdž pokreta, Foto: Pritnscreen/youtube

"Spadala sam među najbolje autore knjiga o Nju Ejdž-u", izjavila je nedavno Dorin Virtju, bivši duhovni vođa Nju ejdž pokreta.

Za Dorin Virtju se smatra da je prva uvela isceliteljske prakse, razne alternativne metode o samopomoći, a nadaleko je bila poznata po svojim anđeoskim tarot kartama. Život ove intrigantne spisateljice je do nedavno bio ispunjem ezoterijom, od koje je, kako je sama priznala, imala ogromnu materijalnu korist.

"Vodila sam izuzetno luksuzan život", priznala je Dorin, "posedovala sam ogroman ranč na Havajima".

Dorin Virtju
foto: Printscreen/youtube

O tome koliko je zapravo ova žena bila uspešna u Nju Ejdž praksi, govori o tome da je zahvaljujući prodaji svojih knjiga o samopoći mogla čak sebi da priušti da leti privatnim avionom.

"Svi su me gledali u to vreme kao rok zvezdu, družila sam se sa džetsetom ", govorila je Dorin.

"Jako su me intrigirali kristali, joga, meditacija, energija", rekla je Dorin, "međutim dobila sam sasvim suprotan efekat - što sam više istraživala manje odgovora bih dobijala".

Dorin priznaje da u svom tom bogatstvu obavijeno ezoterijom nije pronalazila mir.

Dorin Virtju
foto: Printscreen/youtube

"Iako je moja majka uvek govorila da smo mi hrišćani, uvek bi ignorisali upozoravajuće pasuse u Bibliji, kao što je moralni pad hrišćanstva i raspeće Isusa Hrista", priznaje Dorin.

Iako je bila donekle okrenuta hrićanstvu, Dorin se i dalje bavila kristalima, istočnom meditacijom, astrologijom, proricanjem budućnosti. "Nisam mogla da se oduprem tim praksama, đavo me je zaveo svojim lažnim sjajem".

Prodaja njenih knjiga je išla odlično, ljudi su hrlili da kupuju njene anđeoske karte, a Dorin je čitajući Bibliju sve više i više uvidela da su moralna načela koja ona zastupa sasvim suprotna od biblijske dogmatike. "Uključila bih radio i slušala bih razne stihove iz Biblije".

"Bila sam slomljena, osramoćena kad sam shvatila šta sam zapravo uradila, samo sam jaukala u sebi da mi Isus oprosti", izhavila je Dorin. "Muž i ja smo rešili da prodamo vilu na Havajima".

"Takođe sam po prvi put doživela natprirodno iskustvo koje me je samo još više približilo Gospodu".

Dorin je danas u potpunosti okrenuta hrišćanstvu i moli sve one koji se bave Nju Ejdž praksama da momentalno izađu iz iste jer duša ipak nema cenu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs